Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 8:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Služba Apple Pay je na Slovensku oficiálne spustená

TECH SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V prvej vlne môžu službu využívať zákazníci bánk Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, mBank a J&T Banka. Zo zahraničných sa už zapojili Boon., N26, Monese a Revolut.

Všetky dohady sa dnes po polnoci potvrdili, Slováci môžu odteraz platiť aj zariadeniami iPhone a Apple Watch. Hneď teraz si platbu smartfónom a hodinkami môžu vyskúšať majitelia zariadení od Apple v prípade, že sú zákazníkmi bánk Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, mBank a J&T Banka. Zo zahraničných sa už zapojili Boon., N26, Monese a Revolut.

Do aplikácie Peňaženka si môžeš pridať aj stravenkovú kartu Edenred a podľa dostupných informácií sa pridá Poštová banka so svojou 365.bank„Službu Apple Pay pre klientov 365.bank plánujeme spustiť do pár dní od jej oficiálneho štartu na Slovensku,“ povedala pre Živé hovorkyňa Linda Gáliková. 

V predošlom rozsiahlom článku sme zhrnuli aj to, prečo je Apple Pay naozaj bezpečnou službou, ako vlastne funguje a taktiež sme vytvorili návod, ako si platobné karty do telefónu a hodiniek pridať.

Odporúčané
Apple Pay prichádza na Slovensko už v stredu. Prečo, ako a kde ho začať využívať? Apple Pay prichádza na Slovensko už v stredu. Prečo, ako a kde ho začať využívať? 24. júna 2019, 8:44

Aj keď už v našich končinách niekoľko mesiacov funguje Google Pay, zo začiatku môžu byť zamestnanci obchodov alebo reštaurácií prekvapení, že k ich terminálu neprikladáš kartu ale iPhone alebo Apple Watch. Aspoň chvíľu je treba byť trpezlivý, kým si všetci na túto novinku populárnu v zahraničí zvyknú. 

Anketa:
Budeš využívať Apple Pay?
Áno
Nie
Áno
91 %
795 Hlasov
Nie
9 %
78 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia