Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2019 o 13:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Upratovač vyhral v lotérii 7 miliónov dolárov, v práci však výpoveď podať nechce. Rád by pokračoval aj naďalej

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vito si chce len zredukovať pracovný čas.

Vito Halasan sa so svojou rodinou prisťahovali do Kanady z Filipín v roku 2009. Odvtedy pre blízkych buduje krajšiu budúcnosť, a tak pracuje ako upratovač, čo samozrejme nie je najlepšie platená pozícia.

Napriek tomu sa Vito doteraz nesťažoval, pravidelne nakupoval žreby v lotérii a veril, že raz vyhrá jackpot. Chcel rodine kúpiť nový dom a zabezpečiť svojim deťom a vnúčatám krajší život, píše CNN.


Aj keď tomu spočiatku neveril, na konci apríla Vito zistil, že trafil všetkých 6 výherných čísel v súťaži British Columbia Lottery. Keď sa spoločne s dcérou uistili, že čísla neklamú, mohol si ísť vyzdvihnúť výhru 7 miliónov kanadských dolárov, čo je v prepočte 5 miliónov dolárov, ktorú chce rozdeliť medzi deti a vnúčatá. Čísla mu pritom vyšli len pár dní po 58. narodeninách, takže krajší darček si nemohol priať.

Napriek tomu, že sa z Vita stal milionár, on samotný neplánuje výraznú zmenu v pracovnom živote. Svoje zamestnanie upratovača nechce opustiť, ale priznal, že zrejme si trochu zredukuje odpracované hodiny, aby mal viac času na rodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia