Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Accenture.
28. mája 2019, 12:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tento 2 000 € kurz ti zmení život a môžeš ním prejsť úplne zadarmo. Leto nemusíš tráviť na nudnej brigáde

TECH
Uložiť Uložené

Kurz, vďaka ktorému si v živote otvoríš nové dvere.

Zastúpenie žien v IT sektore je stále mizivé. Dnes by si žien pracujúcich v oblasti informačných technológií našiel menej ako 20 %, ale veľké aj malé technologické firmy hľadajú množstvo kvalifikovaných pracovníkov, vďaka čomu by tam ženy vedeli rýchlo nájsť uplatnenie. Aj preto chce Accenture otvoriť niekoľkým ženám vstup do sveta IT pomocou svojho letného kurzu, kde môžeš „Preprogramovať svoje leto“.

Tento 2 000 € kurz ti zmení život a môžeš ním prejsť úplne zadarmo. Leto nemusíš tráviť na nudnej brigáde
Zdroj: Pixabay

Nemusíš letné mesiace stráviť na nudnej brigáde, kde si síce privyrobíš, ale v kariére ťa nikam neposunie. Tento kurz trvajúci od 1. júla do 28. augusta je určený najmä pre ženy, má hodnotu až 2 000 € a absolvovať ho môžeš úplne zadarmo. Ak Accenture presvedčíš motivačným listom, máš šancu získať rovno štipendium až 1 000 €, takže ti ani brigáda chýbať nebude.

kurze sa budú vedieť uplatniť najmä ženy, ktoré zaujímajú technológie a študovali skôr na nejakej technickej škole od strojníckej, stavebnej až po chemickú. Nemusíš mať so svetom IT žiadne skúsenosti, avšak keď posledné mesiace makáš ako tester aplikácií, nemusíš sa obávať, že by pre teba boli dvere do kurzu zatvorené.

Tento 2 000 € kurz ti zmení život a môžeš ním prejsť úplne zadarmo. Leto nemusíš tráviť na nudnej brigáde
Zdroj: Pexels

Stačí, ak k týmto predpokladom pridáš znalosť angličtiny aspoň na úrovni B2, zvládneš pohovor, kde preukážeš svoje logické a analytické myslenie, a potom si už len počkáš na to, či ťa vybrali medzi finálnych 20 účastníčok.

Toto myslenie si potom vyskúšaš na výučbe o základných princípoch programovania, naučíš sa ukladať kód, pracovať v tíme, zaučíš sa v HTML a CSS, aby si mohla vytvoriť dizajn webstránky a na kurze si prejdeš aj frontend a backend programovaním v Jave. Napokon dostaneš aj úvod do databáz a ukladania údajov, aby si na záver vytvorila web aplikáciu kombinujúcu všetky tvoje poznatky do výsledného produktu.

A ako to všetko bude prebiehať? Denne stráviš 4 hodiny v Accenture s lektormi, ktorí samozrejme pracujú priamo na projektoch vo firme, a tak ti budú vedieť odovzdať skúsenosti z praxe. Keď absolvuješ dopoludňajšie hodiny, nasledujúce 2 až 4 hodiny stráviš online štúdiom, aby si vedela naučené zručnosti aplikovať na zadaniach. Na úspešné zvládnutie kurzu musíš na konci mať účasť aspoň 75 %.

Tento 2 000 € kurz ti zmení život a môžeš ním prejsť úplne zadarmo. Leto nemusíš tráviť na nudnej brigáde
Zdroj: Pexels

Čas na prihlasovanie do kurzu máš do 7. júna 2019, ale registráciu zbytočne neodkladaj na neskôr, pretože miesta sa rýchlo zapĺňajú už teraz. Po registrácii ťa čaká telefonický alebo osobný pohovor a ak prejdeš do finálnej dvadsiatky, nezabudni napísať motivačný list a vysvetliť Accenture, prečo si štipendium vo výške 1 000 € zaslúžiš práve ty. S takýmto kurzom sa už na pracovných pohovoroch v budúcnosti nestratíš.

Domov
Zdieľať
Diskusia