Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Európskou komisiou.
22. marca 2019, 9:17
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Legendárna zmrzlináreň vznikla aj vďaka Európskej únii. Ako môže EÚ zmeniť život aj tebe?

Legendárna zmrzlináreň vznikla aj vďaka Európskej únii. Ako môže EÚ zmeniť život aj tebe?
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE EURÓPSKA ÚNIA PODNIKANIE
Uložiť Uložené

Cestovanie do zahraničia či skúsení odborníci dokážu naštartovať aj tvoje podnikanie.

Legendárnu zmrzlináreň Koun určite poznáš. Vychýrená zmrzka v centre Bratislavy je tak dobrá, že na ňu ľudia vystávajú aj 45-minútové rady. Koun je bez debaty symbolom bratislavského leta a, samozrejme, aj úspešným príbehom mladučkej zakladateľky.

Po rokoch podnikania má dnes Barbara Szalaiová 31 rokov. Všetko však začalo v omnoho mladšom veku, keď s mamou pozerali dokument o pravej talianskej zmrzke. Barbara mala okamžite jasno a zmrzlinárstvo sa vydala študovať do talianskej Bologne.

Na začiatku kurzu rátali len príklady z matiky a chémie,  no v ďalších týždňoch sa dal priestor aj samotným surovinám a výrobe zmrzky. Barbara sa po mesačnom kurze vrátila na Slovensko a už o rok na to otvárala nezameniteľný Koun, ktorý do našich končín priniesol kúsok horúceho Talianska.

Barbara je symbolom úspešného slovenského príbehu. Ty môžeš byť ďalším

Splniť si svoj podnikateľský sen nebolo nikdy jednoduchšie. Vďaka členstvu v EÚ sa dnes môžeš učiť od profesionálov v ktorejkoľvek krajine. Európska únia ti tiež poradí s financiami, koučingom, pomôže ti nadviazať obchodné vzťahy so zahraničím alebo ťa pošle na výmenný program do zahraničia, kde naberieš tony skúseností.

Podnikanie v Európskej únii skrátka nepozná hranice. Bež sa o tom presvedčiť na web Európskej únie.

Chcem si splniť podnikateľský sen

Domov
Zdieľať
Diskusia