Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2019 o 23:52
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovenskí vysokoškoláci natočili film inšpirovaný Avengers

Slovenskí vysokoškoláci natočili film inšpirovaný Avengers
Zdroj: Marvel
FILMY A SERIÁLY AVENGERS
Uložiť Uložené

Študenti z FEI STU patria zjavne medzi fanúšikov Marvelu.

Vysoké školy sa snažia maturantov zaujať naozaj rôznymi kreatívnymi spôsobmi. Študenti z Ústavu automobilovej mechatroniky FEI STU (Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity) sa pri tvorbe propagačného videa inšpirovali filmami od Marvelu. O tvorbu krátkej snímky sa postarali Oto Haffner a Erik Kučera.

V poslednej časti Avengers s podnázvom Infinity War (2018) sa superhrdinovia snažili zabrániť zloduchovi Thanosovi v získaní Kameňov nekonečna, známych skôr pod anglickým názvom Infinity Stones. Práve z tejto snímky vychádza študentský kraťas, ktorý nesie názov Avengeri: Päť kameňov mechatroniky.

Cieľom videa je predstaviť mladej generácii mechatroniku ako moderný odbor pre 21. storočie, ktorý spája 4 rovnocenné oblasti - mechaniku, informatiku, elektroniku a automatizáciu. Piaty kameň vo videu pôsobí ako zdroj napätia a moment prekvapenia,“ píše sa v popise videa na YouTube účte Ústavu Automobilovej Mechatroniky FEI STU.

Kamene nekonečna v predstavenom videu zosobňuje spomínaná mechanika, informatika, elektronika a automatizácia.

Tieto oblasti spoločne tvoria takzvané Kamene mechatroniky. Ak si narátal iba 4 kamene, počítal si správne. Filmári preto ihneď na začiatku videa divákom pokladajú otázku, či sa študentom FEI podarí objaviť aj piaty Kameň.

Domov
Zdieľať
Diskusia