Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2019, 10:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Poprade vyrúbali stromy a namiesto nich postavili obrovský bilboard. Pod Tatrami sa už ľudia búria

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obyvatelia Popradu nechcú bilboard akceptovať.

Viaceré svetové mestá už aktívne bojujú proti vizuálnemu smogu. Možno si spomínaš na to, že francúzske mesto Grenoble zakázalo akúkoľvek reklamu na verejných priestranstvách už v roku 2014. Vo väčšine tých našich miest by si však mohol nájsť hromadu bilboardov na každom rohu, ale obyvatelia Popradu momentálne riešia rovno megaboard.

V meste bola postavená veľká kovová konštrukcia, na ktorej by sa v blízkej dobe mali objaviť všemožné reklamy, ale mestský úrad a najmä obyvatelia sa už vzbúrili.

Policajti, ktorých mesto vyslalo na miesto, aby situáciu vyšetrili, rýchlo zistili, že robotníci dokonca pod bilboardom najskôr vyrúbali až sedem zdravých stromov, pretože potrebovali uvoľniť miesto.

Po krátkom hľadaní našli aj samotných robotníkov a dozvedeli sa, že na výrub nemali patričné povolenie, z čoho vyplýva, že išlo o porušenie zákona a tamojší úrad už bude konať.

Zatiaľ stále nevedno, či bude mať mesto dostatočné páky na to, aby megaboard čo najrýchlejšie zmizol. Smutne vyznieva fakt, že predchádzajúce vedenie mesta za posledné roky schválilo umiestnenie až 50 nových bilboardov.

Súčasné vedenie sa však vyjadrilo, že na mestských pozemkoch už žiadny bilboard neschváli, a tak obyvatelia dúfajú, že v blízkej budúcnosti zmizne aj problémový megaboard.

Reportér TV Markíza Ján Tribula nezabudol upozorniť aj na to, že pod Tatrami môžeš nájsť toľko bilboardov, až má človek občas problém lokalizovať samotné slovenské veľhory.

Celú reportáž nájdeš priamo na stránke TV Markíza.

V Poprade vyrúbali stromy a namiesto nich postavili obrovský billboard. Pod Tatrami sa už ľudia búria
V Poprade vyrúbali stromy a namiesto nich postavili obrovský billboard. Pod Tatrami sa už ľudia búria Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia