Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2019, 23:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pes nepatrí na reťaz. Už 37-tisíc ľudí zdieľalo smutné fotky toho, ako dopadnú chlpáči, keď sa o nich v zime nikto nepostará

ZAUJÍMAVOSTI PES SNEH
Uložiť Uložené

Smutné fotografie Poľky Zuzany zasiahli internet.

Dlhodobý tlak nakoniec prinútil našich zákonodorcov zmeniť legislatívu a z našich štvornohých miláčikov sa stali v očiach zákona cítiace bytosti. Na Slovensku teda pes už viac nie je neživou vecou, čo však stále neznamená, že vďaka tomu žije každý chlpáč v ideálnych podmienkach.

Naša krajina je v tejto oblasti stále pozadu, pretože majiteľom legislatíva nijak nezakazuje to, aby svojich psov držali na reťazi.

Namiesto toho len pomocou vyhlášky upravujeme niektoré pravidlá, a tak by si psa nemal držať na reťazi kratšej ako 2,5 metra, nemal by si ho k nej pripevňovať bez obojka a mal by si ho každý deň viackrát vypúšťať, aby mal dostatok pohybu.

Situácia je však biedna, pretože nikto nemá šancu skontrolovať každý dvor na Slovensku, či sa tam náhodou psy netýrajú.

Uvedomujú si to mnohí ľudia, medzi ktorých patria zamestnanci organizácie Sloboda zvierat, ale aj Poľka Zuzanna Baron. Slovenská organizácia bojuje proti vyhláške umožňujúcej držať psy na reťazách aktívne, pretože vytvorila rovno petíciu, ktorú môžeš na " target="_blank" rel="noopener">tejto stránke podpísať aj ty.

Odporúčané
Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? 12. mája 2023, 13:30

Na druhej strane, ako sa hovorí, lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť, a tak si pozorne prezri priložené fotografie pridané práve vyššie spomínanou Poľkou. V súčasnosti jej príspevok zdieľalo už viac ako 37-tisíc ľudí.

Fotky zaznamenávajú smutné osudy psíkov, ktorí zostali aj v zimných mesiacoch pripevnené na reťazi a keďže sa o nich majitelia očividne nezaujímali, chlpáči v mínusových teplotách zamrzli a zomreli. Ako píše Zuzanna, tebe možno je chladno, ale im už nie, lebo ich ľudia nechali napospas prírode.

Domov
Zdieľať
Diskusia