Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2019, 22:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

TV JOJ dostala mastnú pokutu. Vysielala až príliš veľa reklám

TV JOJ dostala mastnú pokutu. Vysielala až príliš veľa reklám
Zdroj: TV JOJ
FILMY A SERIÁLY TV JOJ
Uložiť Uložené

Počas hodiny môže televízia odvysielať maximálne 12 minút reklám. JOJka ale tento limit prekročila.

Rada pre vysielanie a retransmisiu si posvietila na naše televízie a rozhodla sa udeliť niekoľko pokút. Väčšina z nich pripadla TV JOJ. Tej sa podarilo 12-minútový reklamný limit za hodinu prekročiť hneď niekoľkokrát. Urobila tak počas minuloročného júla i augusta, no reklamy natiahla aj na stanici JOJ Plus.

Dvakrát sa jej podarilo prekročiť limit o 25 sekúnd, raz o 28 sekúnd, ale jedenkrát to prestrelila o viac ako 2 minúty. Za tieto prešľapy bude musieť JOJka platiť 25 000 €.

TV JOJ dostala mastnú pokutu. Vysielala až príliš veľa reklám
Zdroj: TV JOJ

Ďalej bude ale televízia vyplácať odškodnenie 8 000 € za porušenie ochrany maloletých. Program Mafstory má byť prístupný pre divákov od 18 rokov, a teda vysielaný po 22. hodine. JOJka ale Mafstory vysielala krátko po 8. hodine, pričom ho nesprávne označila za nevhodný do 15 rokov. 

V minuloročnom máji okrem toho porušila takzvaný zákaz skrytej reklamy, kedy počas jednej reportáže urobila nedovolenú reklamu spoločnosti Tipos. Za to bude platiť 6 638 €.

Pokutu si od Rady aktuálne vyslúžila aj regionálna púchovská televízia PuTV. Za minuloročné trojdňové vysielanie bez licencie dostala pokutu 1 659 €. S informáciami prišiel portál Trend.

Domov
Zdieľať
Diskusia