Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2018, 12:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bratislavský revízor už spoznal trest za to, že si vypýtal 40 € úplatok namiesto pokuty vo výške 50 €

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Revízor z hlavného mesta skončil kvôli úplatku na súde.

Časť ľudí sa v bratislavskej mestskej hromadnej doprave nebojí cestovať načierno. Chvíľu sa možno revízorom úspešne vyhýbajú a smejú sa, koľko ušetrili, avšak väčšinou ich jazda bez lístka aj tak dobehne.

Dvaja pasažieri vo veku 22 a 21 rokov zo Žiliny a Nitry sa bez lístka prevážal v Bratislave začiatkom apríla tohto roku. Zrejme si mysleli, že tých pár jázd absolvujú aj načierno, ale nachytal ich revízor Rudolf O. z Dopravného podniku mesta Bratislava.

Ak si už niekedy skončil v rukách revízora aj ty, alebo si len počul príhody kamarátov, potom určite vieš, že bez lístka ti hrozí pokuta vo výške 50 €. Nijak inak tomu nebolo ani v prípade dvoch mladíkov, lenže revízor navrhol rozdielne riešenie. Vypýtal si od nich úplatok vo výške 40 €, čím by oni dvaja ušetrili po 10 €, ale úplatky sú samozrejme v rozpore so zákonom.

Revízor napokon za svoje konanie skončil pred súdom. Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici si vypočul rozsudok vo výške dvoch rokov podmienečne. Za mreže preto fyzicky nepôjde, ale ak svoju podmienku v nasledujúcich 24 mesiacoch poruší, pokojne sa tam môže dostať. Ako informoval portál BratislavaDeň, ani jedna zo strán sa proti rozsudku nedvolala, a tak je právoplatný. Čo povieš na výšku trestu ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia