Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2018, 10:18
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Bratia brutálne zavraždili vlastných rodičov a potom šli do kina a na večeru. Po príchode domov zavolali záchranárov

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA VRAŽDY
Uložiť Uložené

Pri počúvaní autentickej audio nahrávky vám bude bežať mráz po chrbte.

20. augusta 1989 okolo desiatej hodiny večer boli José a Kitty zavraždení priamo vo svojom dome v Beverly Hills v Kalifornii. V priebehu vyšetrovania padlo hlavné podozrenie na samotných synov zavraždených, čo sa neskôr ukázalo ako oprávnené. Z rozuzlenia celého prípadu mrazí.

Joseph Lyle Menéndez narodený v roku 1968 a Erik Galen Menendéz narodený v roku 1970 sú bratmi z amerického Beverly Hills, ktorí žili na prvý pohľad obyčajným životom americkej vyššej triedy. Obaja boli priemernými žiakmi, a i keď Joseph Lyle navštevoval istú dobu prestížnu Princetonskú univerzitu, práve pre slabé výsledky a nedisciplinovanosť bol čoskoro vylúčený.

Erik bol na tom so školou podobne, ale vynikal v tenise. V čase svojej najväčšej slávy zastával celonárodné 44. miesto pre hráčov pod 18 rokov.

Nič však nenasvedčovalo tomu, že jedného dňa budú práve títo mladí muži strojcami brutálneho masakru v jednej z najluxusnejších štvrtí Los Angeles.

Joseph Lyle, matka Kitty, otec José a  Erik

Bratia brutálne zavraždili vlastných rodičov a potom šli do kina a na večeru. Po príchode domov zavolali záchranárov
Zdroj: youtube.com / ABC News

Krvavá noc v Beverly Hills

20. augusta približne o 22:00 vtrhli 21-ročný Lyle a 18-ročný Erik do svojho rodinného domu na adrese 722 North Elm Drive v Beverly Hills a chladnokrvne zavraždili svojich rodičov. Ozbrojení brokovnicami nemali so svojimi životodarcami zľutovania. Otca Josého strelili do zadnej časti hlavy.

Matka Kitty mala byť v tom čase taktiež v obývačke na gauči, no pri ich príchode už spala. To sa samozrejme zmenilo po prvom výstrele.

V šoku vyskočila z pohovky, v zapätí bola strelená do nohy. V úteku sa jej aj napriek tomu darilo pokračovať, avšak len do chvíle, kým sa nepošmykla na vlastnej krvi. Zatiaľ čo ležala v ťažkých bolestiach na podlahe chodby bola niekoľkokrát strelená do ramena, hrudníka a tváre, čo vyšetrovateľom neskôr veľmi skomplikovalo identifikáciu obete.

Oboch rodičov nakoniec strelili aj do kolien, aby celá vražda vyzerala ako poprava organizovaného zločinu.

Bratia brutálne zavraždili vlastných rodičov a potom šli do kina a na večeru. Po príchode domov zavolali záchranárov
Zdroj: youtube.com / ABC News

Po vražde sa išli pozrieť na nového Batmana od Tima Burtona

Plán bratov Menéndezovcov vyzerá v nasledujúcich kapitolách ako vystrihnutý z amerického filmu, ale ubezpečujeme vás, že sa tak naozaj stalo.

Po tom, čo vo rodinnom dome zanechali ležať v kalužiach krvi svojich rodičov, vybrali sa do kina a na každoročný festival „Taste of L.A“, ktorý sa odohrával v Santa Monice.

Keď mali zaobstarané obstojné alibi, vrátili sa naspäť do domu, kde začali podávať obdivuhodné herecké výkony.

Celú vraždu museli totiž nahlásiť na políciu, a to bez patričných emočných výjavov, ktoré si podobné situácie vyžadujú nie je možné. Celý rozhovor s operátorkou vám preto ponúkame na nasledujúcom odkaze. Skutočne ide o autentickú audio nahrávku.

Joseph Lyle

Bratia brutálne zavraždili vlastných rodičov a potom šli do kina a na večeru. Po príchode domov zavolali záchranárov
Zdroj: youtube.com / ABC News

„Rolexky“, Porsche a luxusné reštaurácie

Ako dospeli vyšetrovatelia k tomu, že vrahmi by mohli byť samotná synovia? Počas nasledujúcich mesiacov po vražde totiž zdedili všetok rodičovský majetok, o ktorý sa ale nestarali  so žiadúcou úctou, najmä, čo sa okolností týka.

Odporúčané
Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha 22. apríla 2024, 12:30

Lyle si bezprostredne po vražde kúpil hodinky Rolex, Porsche Carrera, kaviareň a tiež reštauráciu v New Jersey. Erik si zasa najal profesionálneho tenisového trénera, aby sa následne mohol zúčastniť série profesionálnych tenisových turnajov v Izraeli.

Rodinný dom v Beverly Hills nechali neobývaný a rozhodli sa žiť v neďalekej Marina del Rey. Ulice Los Angeles okrem nového Porsche tiež brázdili v matkinom Mercedese SL a na obedy a večere chodili výhradne do luxusných reštaurácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia