Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. októbra 2018, 12:20
Čas čítania 0:00
Sona O.

Lidl je prvý supermarket, ktorý už viac nebude predávať cigarety. V Holandsku pristúpil k radikálnemu kroku

ZAUJÍMAVOSTI CIGARETY
Uložiť Uložené

Cigarety z Lidlu v Holandsku zmiznú, zákazníci o ne vraj nemajú záujem.

Holandsko patrí medzi jedny z krajín, ktoré aktívne bojujú proti fajčiarom. Zákaz fajčiť v kaviarňach či reštauráciách tu prišiel ešte v roku 2008 a do roku 2020 by mali cigarety prestať vystavovať nielen v potravinách, ale aj na benzínových pumpách a v stánkoch. 

Obchodná sieť Lidl prestala s prezentovaním tabakových výrobkov už dávno. Cigarety by si u nich na pultoch nenanšiel ani teraz. Vyberú ich iba, ak sa na ne priamo spýtaš. Pochopiteľne to ľudí od kúpy odrádza a presne to je cieľom supermarketu. 

Lidl je prvý supermarket, ktorý už viac nebude predávať cigarety. V Holandsku pristúpil k radikálnemu kroku
Zdroj: unsplash.com

Tvrdia, že ich zákazníci si cigarety kupujú už veľmi málo a dopyt je natoľko slabý, že sa im nevypláca ich vôbec držať na sklade alebo v prevádzkach. Preto sa rozhodli s predajom definitívne skoncovať. Stanú sa tak prvým supermarketom na svete, ktorý pristúpil k tomu radikálnemu kroku.  Tabakové výrobky by mali definitívne zmiznúť do roku 2022.

V Holandsku je v súčasnosti jasný trend a tým je skoncovať s fajčením. My sme si to všimli a nechceme sa proti tomuto vývoju búriť. Preto je pre nás zrušenie predaja cigariet v našich obchodoch logickým krokom,“ vyjadril sa hovorca spoločnosti Lidl pre holandskú tlačovú agentúru ANP.

Domov
Zdieľať
Diskusia