Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2018, 20:13
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Po roztrhnutom a horiacom vlaku tu máme zablokované priecestie. Vlak ZSSK spôsobil kilometrovú kolónu

ZAUJÍMAVOSTI ZSSK
Uložiť Uložené

ZSSK sa v posledných týždňoch veľmi nedarí.

Štátnej železničnej spoločnosti ZSSK v poslednej dobe nejde karta. Úspešne síce rozbehli kampaň, ktorá má ľudí dostať z áut do vlakov, no cestovanie vo vagónoch nie je vôbec také bezproblémové, ako v reklamách.

Za posledné týždne je totiž ZSSK terčom zábavných vtipov a na svedomí to majú predovšetkým posledné dve nehody. Začiatkom septembra sa slovenskému rýchliku odtrhla časť vagónov, ktoré ostali stáť na trati. O niekoľko dní na to si zasa Pezinčania mohli vychutnať pohľad na kúdole dymu valiacich sa z horiaceho rušňa, pričom nechýbal ani zásah hasičov.

Samozrejme, poruchy sú nevyhnutou súčasťou prevádzky na železnici, no v prípade ZSSK sa zjavujú pomerne často a výnimkou nebol ani utorok, kedy sa na stanici v Tlmačoch pokazila celá vlaková súprava. Zo začiatku bola porucha vysvetlená len prevádzkovými dôvodmi, napokon však vysvitlo, že z vlaku vytiekla nafta.

Vlak pritom zastal natoľko nešťastne, že spustil závory na železničnom priecestí, ktoré za 20 minút vyprodukovali vyše kilometrovú kolónu.

Domov
Zdieľať
Diskusia