Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2018, 13:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Nevadskej púšti zostal opustený obrovský Boeing 747, ktorý tam nemá čo hľadať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Po skončení festivalu Burning Man ho tam zabudli.

Festival Burning Man už dávno skončil a z dnes už legendárnej púšte Black Rock Desert sa malo na nasledujúci rok ako vždy stať čistučké a nedotknuté miesto.

Udalosť sa riadi pravidlom, že po sebe návštevníci nezanechajú ani kus odpadu, avšak tentoraz sa organizátorom podarilo predčiť očakávania. Odpadky by si tam síce hľadal márne, ale uprostred púšte zabudli obrovský Boeing 747.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dustin Mosher (@flyingfiddler),

Minulý rok sa lietadlo na festivale Burning Man objavilo ako umelecké dielo, zatiaľ čo tento rok v ňom už mohli ľudia o dušu tancovať a zabávať sa, pretože dopravný prostriedok organizátori premenili na nočný klub.

Lietadlo sa pritom nenachádza na mieste, kde sa Burning Man každoročne koná. Po skončení festivalu na začiatku septembra bolo v pláne lietadlo odtiahnuť na vopred dohodnutý pozemok, no jeho majiteľ dohodu na poslednú chvíľu zrušil.

Boeing preto zostal opustený približne 20 kilometrov od kempingu a momentálne sa nachádza v bizarnej situácii, pretože na dočasnom mieste nemá povolenie byť umiestnený.

Organizácia Big Imagination zodpovedná za lietadlo sa už snaží získať nové povolenie na presun, avšak medzitým na Boeing narazil rekreačný pilot Dustin Mosher. Na svojom Instagrame zdieľal bizarné fotografie z miesta, kde by si nečakal žiadny život a nieto obrovské lietadlo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dustin Mosher (@flyingfiddler),

Domov
Zdieľať
Diskusia