Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2018, 13:32
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Akadémia sa rozhodla pozastaviť kategóriu najlepších populárnych filmov. Môže za to veľká vlna kritiky?

FILMY A SERIÁLY OSCAR 2022
Uložiť Uložené

Na najbližšom predávaní Oscarov sa ocenenia za najlepší populárny film nedočkáme.

Toto leto sme sa dozvedeli, že Akadémia filmového umenia a vied odhlasovala vznik novej kategórie pre najlepší populárny film. Tento krok rozpútal na internete veľkú kritiku, či už od recenzentov alebo divákov.

Akadémia sa teda nateraz rozhodla túto kategóriu odložiť. Na 91. ročníku odovzdávania Oscarov sa jej teda nedočkáme. Oficiálnym dôvodom je, že Akadémia sa kategóriu rozhodla implementovať príliš neskoro, čím by niektoré filmy, ktoré mali premiéru začiatkom tohto roku, mohli byť v nevýhode.

Akadémia sa rozhodla pozastaviť kategóriu najlepších populárnych filmov. Môže za to veľká vlna kritiky?
Zdroj: A.M.P.A.S.

Podľa všetkého však zástupcovia Akadémie registrujú aj kontroverziu, ktorú ich krok rozpútal a zrejme si uvedomili, že sa s novou kategóriou až príliš unáhlili. 

„Dostali sme rôzne reakcie, týkajúce sa predstavenia tejto novej kategórie a my sme si uvedomili, že bude potrebná ďalšia diskusia s našimi členmi,“ vyhlásila Dawn Hudson, šéfka Akadémie.

Okrem novej kategórie bolo ohlásených aj viacero ďalších zmien (podrobnejšie sme sa im venovali tu). Tie by však podľa všetkého zatiaľ mali byť súčasťou 91. ročníka. Ten sa bude vysielať 24. februára (únor) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia