Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vzniklo v spolupráci s Viasat 
23. augusta 2018 o 18:18
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Strhujúci dokumentárny seriál vás naučí to najdôležitejšie, čo by ste mali o našich dejinách vedieť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dokumentárny seriál Príbeh Európy môžete sledovať od soboty 25. augusta na VIASAT HISTORY.

Už túto sobotu sa na našich televíznych obrazovkách objaví fascinujúci historický dokumentárny seriál, ktorý nám vyrozpráva príbeh o tých najdôležitejších udalostiach a vplyvoch, ktoré formovali vývoj nášho kontinentu – Európy.

Veľkolepý projekt The Story of Europe (Príbeh Európy) nás v šiestich častiach prevedie bohatou históriou kontinentu a objasní dôležité historické súvislosti, ktoré ovplyvňujú našu spoločnosť dodnes.

Od úplného začiatku, teda vzniku Európy a jej prvých ľudských obyvateľov, si pozrieme celý vývoj európskej kultúry, náboženstiev či politiky.

Kultúrna a politická rôznorodosť bola vždy hlavným znakom Európy a ani dnes nemá vo svete obdobu. Avšak táto rôznorodosť nám zanechala bohaté a pestré kultúrne dedičstvo, ktoré môžeme dnes obdivovať napríklad v architektúre či umení.

Na základe doterajšieho vývoja a jednotlivých historických faktov prináša uznávaný historik Christopher Clarke tiež zamyslenie sa nad súčasnosťou a tým, aká budúcnosť kontinent čaká. Európa vždy stála v strede svetových udalostí a v podstate položila základ modernej spoločnosti.

Sledujte veľkolepý seriál Príbeh Európy, vďaka ktorému získate jedinečný prehľad o našich dejinách už od soboty 25. augusta 2018 o 20:00 na kanáli VIASAT HISTORY.

Domov
Zdieľať
Diskusia