Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2018, 16:58
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Staraj sa o roztomilé tulene za viac než 2000 eur mesačne. Ostrov vo Walese hľadá pár, ktorý bude s rozkošnými zvieratkami žiť 3 roky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Job snov pre mnohých milovníkov zvierat.

Ak ťa už omrzel ruch veľkého mesta a radšej by si hlučné ulice vymenil za pokojné prostredie, mal by si zvážiť pracovnú ponuku priamo zo Spojeného kráľovstva. Wales totiž na ostrove Bardsey ponúka pozoruhodnú prácu ideálnu pre dvojicu. V ponuke je trojročné bývanie na ostrove s možnosťou ostať vo Walese navždy. Najčastejšími susedmi na Bardsey však nie sú ľudia, no roztomilé tulene. Práve o ne sa totiž dvojica má starať.

Ostrov je od pevniny vzdialený len asi dva kilometre, nejde tak o žiadne odrezanie od civilizácie. Ročný plat sa pohybuje na úrovni 27 000 € a súčasťou je aj bývanie v dvojizbovom dome zadarmo – ten je navyše plne vybavený. Na ostrove sa ani náhodou nebudeš nudiť. V lete je totiž plný zvedavých turistov – za sezónu sa ich tam otočí približne dvetisíc – v zime zasa Walesu vládne tichá zima plná pokoja a izolácie.

Ak máš záujem, obaja musíte hovoriť po anglicky, no aj welšsky. K turistom treba byť milý, dvojica musí byť navyše fyzicky zdatná – súčasťou práce je totiž pomáhať aj so základnou údržbou na ostrove. V prvom rade však ide o starostlivosť o miestny národný park, ktorého obyvatelia sú predovšetkým tulene. O ne sa treba starať v lete aj v zime, v extrémnych prípadoch im treba zabezpečovať jedlo alebo sa starať o zranené zvieratká. Ponuka sa otvára len raz za tri roky a vždy pritiahne približne 300 uchádzačov. Prihlásiť sa môžeš tu, a to do 23. júla.

Domov
Zdieľať
Diskusia