Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2018, 17:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Levy zožrali troch pytliakov, ktorí chceli v rezervácii zabiť nosorožce. Našli pri nich nástroje aj hromadu zbraní

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Príroda sa postarala o to, aby sa nosorožcom nič nestalo.

Juhoafrická republika získava v posledných týždňoch popredné miesto vo svetových médiách. Nedávno tam zabili vzácneho nosorožca, ale príroda akoby našla spôsob, ako skóre vyrovnať. V rezervácii Sibuya Game Reserve Kenton na východe Juhoafrickej republiky pred pár desiatkami hodín objavili pracovníci roztrhané ľudské pozostatky.

Pri nich ležala hromada nástrojov od zbraní až po špeciálne kliešte, ktoré pytliaci využívajú na odstraňovanie rohov práve z nosorožcov. Majiteľ rezervácie Nick Fox napísal na Facebooku dlhší príspevok o tom, ako pracovníci objavili toľko častí ľudského tela, že zatiaľ predpokladajú tri vyhasnuté ľudské životy.

Levy zožrali troch pytliakov, ktorí chceli v rezervácii zabiť nosorožce. Našli pri nich nástroje aj hromadu zbraní
Zdroj: Robek/Wikimedia Commons

Oblasť je však pokrytá hustým porastom, takže pytliakov mohlo byť o čosi viac. Pozostatky mohli byť po objavení prehliadnuté až o zopár hodín, pretože ani pracovníci nemajú proti levom šancu. Na mieste boli nájdené aj zásoby na viac dní.

Pracovníci rezervácie usúdili, že cieľom pytliakov bolo vyčkať na správny čas a potom nosorožca napadnúť, ale prekazili im to levy. Zvieratá samozrejme nebudú za zabitie troch pytliakov nijak potrestané a aj keď Nick napísal, že je mu ľúto každého strateného života, jeho levy poslali všetkým pytliakom jednoznačný odkaz.

Domov
Zdieľať
Diskusia