Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2018, 20:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Španielsku Miss Universe vyhrala po prvýkrát transrodová súťažiaca

MISS UNIVERSE ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

Sympatická Angela Ponce svojím víťazstvom búra predsudky.

Pred pár dňami sa v súťaži Miss Universe písala história. Titul španielskej Miss Universe získala po prvýkrát transrodová žena, ktorá zvíťazila v silnej konkurencii súťažiacich a predstaví sa na celosvetovej verzii Miss Universe, kde bude reprezentovať svoju rodnú krajinu.

Súťaže krásy pritom už dlhší čas nie sú čisto len o kráse a zbavujú sa aj prehliadok v plavkách, a tak do popredia konečne vystupuje okrem krásy aj charizma, inteligencia či zmysel pre humor. V každej z kategórií Angela Ponce exceluje, vďaka čomu aj triumfovala.

Na svojom Instagrame po výhre napísala, že odjakživa snívala o zastupovaní španielskych farieb pred celým svetom. Stále len 26-ročná modelka by chcela do celosvetového kola súťaže priniesť myšlienky inklúzie a rozmanitosti, ale neplánuje sa zameriavať výlučne na LGBTQ+ komunitu. Najradšej by bola, keby celý svet pochopil, že diverzita je presne to, čo ľudí robí výnimočných.

Odporúčané
Takto vyzerá dom z korku a dreva medzi španielskymi horami. Ponúka moderný dizajn a množstvo svetla Takto vyzerá dom z korku a dreva medzi španielskymi horami. Ponúka moderný dizajn a množstvo svetla 12. januára 2024, 11:00

Do súťaže sa Angela mohla prihlásiť až po roku 2012, kedy Miss Universe Organisation odstránila zákaz pre transrodové súťažiace, avšak Španielka sa stala prvou transrodovou osobou, ktorá titul aj získala. Uvidíme, ako sa jej bude dariť na svetovom fóre.

Domov
Zdieľať
Diskusia