Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2018, 0:21
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Démonická Toni Collette predviedla podľa kritikov v chválenom horore Hereditary životný výkon. Dočká sa zaňho nominácie na Oscara?

FILMY A SERIÁLY HEREDITARY
Uložiť Uložené

Štúdio A24 pre nás pripravilo krátku ukážku, ktorou odštartovalo oficiálnu kampaň na oscarovú súťaž.

Mimoriadne sľubne vyzerajúcemu hororu Hereditary sme sa na stránkach Filmkultu už viackrát venovali, naposledy, keď sme si preklepli názory amerických recenzentov a divákov.

Kritici hovoria o jednom z najlepších hororov posledných rokov a zhodujú sa, že najmä výkon Toni Collette v hlavnej úlohe je absolútne špičkový. Nie je málo tých, čo volajú po tom, aby bola herečka nominovaná na Oscara.

Démonická Toni Collette predviedla podľa kritikov v chválenom horore Hereditary životný výkon. Dočká sa zaňho nominácie na Oscara?
Zdroj: A24

Výnimočnosť jej výkonu si uvedomuje aj štúdio A24, ktoré vypustilo do sveta krátku ukážku, kde si môžeme vychutnať poriadne intenzívnu scénu, v ktorej nám herečka predvedie svoje majstrovstvo. Ukážku môžeme zrejme vnímať ako začiatok štúdiovej kampane na potenciálnu nomináciu.

Collette si vo filme zahrala žiaľom zdrvenú Annie, ktorej nedávno zomrela matka. Táto udalosť odštartuje nielen záhadné nadprirodzené udalosti, ale aj zmeny v Annienej psychike, čo okúsia hlavne členovia jej rodiny.

Na Slovensku si Hereditary budeme môcť pozrieť až budúci mesiac, takže zatiaľ nemôžeme príliš súdiť o tom, či je výkon Toni Collette hodný oscarovej sošky.

Z toho mála, čo sme videli v traileroch sa však zdá, že na kritických chválospevoch naozaj niečo bude. Bolo by tiež zaujímavé, ak by sa Hereditary prebojoval až do oscarovej súťaže. Konzervatívna Akadémia je známa tým, že na žánrové filmy (a obzvlášť horory) sa díva tak trochu s dešpektom.

Ale zdá sa, že aj v tomto smere sme zaznamenali zlepšenie, keď naposledy získal 4 nominácie a jednu sošku horor Get Out od Jordana Peeleho. Pokiaľ by sa Toni Collette podarilo uspieť, nadviazala by na svoju oscarovú nomináciu z roku 2000, ktorá tiež patrila hororu/thrilleru (Šiesty zmysel od M. Night Shyamalana).

Na Hereditary a výkon Toni Collette sme teda mimoriadne zvedaví. Prví diváci si budú môcť film Ariho Astera pozrieť na tohtoročnom ArtFilm Feste (15.- 23. jún 2018), do širokej distribúcie sa snímka dostane 19. júla (červenec) 2018. 

Domov
Zdieľať
Diskusia