Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2018, 9:44
Čas čítania 0:00
Sona O.

V Bratislave vznikla prvá záchranná stanica pre týrané hospodárske zvieratá

ZAUJÍMAVOSTI TÝRANIE ZVIERAT
Uložiť Uložené

Zviera už viac nie je vecou. Neplatí to iba pre domácich miláčikov, ale aj pre hospodárske zvieratá.

V našej spoločnosti sme stále vo veľkej miere závislí od hospodárskych zvierat. Tvoria obrovskú časť potravinárskeho priemyslu, často to však vyzerá, akoby sme si ich úlohu v spoločnosti nedokázali dostatočne vážiť.

Mnoho hospodárov ich chová v stiesnených a nehygienických podmienkach. Zvieratá nemajú dostatočný priestor, výbeh, nehovoriac o tom, že chovatelia zanedbávajú veterinárnu starostlivosť. V takto nevyhovujúcich podmienkach musí na Slovensku žiť nespočetné množstvo zvierat. 

Investigación en industria de pollos de México

rastrosdemexico2017

MX - Dairy 11

Napríklad také prasiatka sú veľmi inteligentné bytosti. Pokiaľ nemajú dostatok podnetov, začnú trpieť, podobne ako ľudia, rôznymi neurózami. Jednou z najčastejších je okusovanie chvostíkov. Aby tomu hospodári zabránili, zvieratám trhajú zuby bez akejkoľvek anestézy. Chirurgické zákroky vrátane kastrácie väčšinou prebiehajú pri plnom vedomí zvieraťa. 

Problémom nie je len len samotný chov, ale aj preprava. Milióny zvierat trpia v preplnených kamiónoch a lodiach. Nemajú dostatok jedla ani krmiva. Transport zväčša trvá aj niekoľko týždňov, počas ktorých sa im nedostane žiadnej veterinárnej starostlivosti.

Odporúčané
VIDEO: Parazity, vytrhané perie a mŕtvoly medzi vajcami. Ochranári zverejnili zábery hororových podmienok na slovenských farmách VIDEO: Parazity, vytrhané perie a mŕtvoly medzi vajcami. Ochranári zverejnili zábery hororových podmienok na slovenských farmách 22. februára 2023, 15:00

Sloboda zvierat sa najnovšie rozhodla pomôcť týraným hospodárskym zvieratám a postavila pre nich záchrannú stanicu v útulku na Poliankach, v Bratislave

V Bratislave vznikla prvá záchranná stanica pre týrané hospodárske zvieratá
Zdroj: Sloboda zvierat
V Bratislave vznikla prvá záchranná stanica pre týrané hospodárske zvieratá
Zdroj: Sloboda zvierat

"Bude slúžiť ako dočasné útočisko pre týrané či zanedbávané zvieratá, kým pre ne nenájdeme plnohodnotný domov. Na Slovensku máme dlhodobo problém s umiestnením hospodárskych zvierat odobratých zo zlých podmienok, zabehnutá záchranná stanica tu veľmi chýba," informovala Sloboda Zvierat.

Útočisko to už našli prví obyvatelia, sú nimi dvaja capkovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia