Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Urban Market
29. mája 2018, 20:55
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Keď sa snúbi dizajn, móda, architektúra a hudba. Jarný Urban Market vyzýva k spolupráci!

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Trojdňová predajná prehliadka módy, dizajnu a tvorivosti v najrôznejších podobách sa uskutoční v prvý júnový víkend na Fakulte architektúry STU v Bratislave.

Viac ako 130 značiek a tvorcov z oblasti módy, dizajnu, šperkov, doplnkov a ďalších jedinečných produktov sa predstaví na Fakulte architektúry STU počas víkendu 1. až 3. júna 2018. Okrem stálic sa návštevníkom odprezentuje aj viac ako 40 noviniek, ktoré budú súčasťou Urban Marketu prvýkrát.

Keď sa snúbi dizajn, móda, architektúra a hudba. Jarný Urban Market vyzýva k spolupráci!
Zdroj: Urban Market

Spodné prádlo z bio bavlny a hodvábu pre dámy aj pánov nájdete u Intimate Stories. Na svoje si tento raz prídu aj nastávajúce nevesty, ktoré hľadajú čistotu a jednoduchosť dizajnu. Minimalistické šaty z YOORA STUDIO sú navyše vyrábané za použitia certifikovaných materiálov, akými sú bio a mierumilovný hodváb, krajky z bio bavlny či satén z bambusového vlákna. V barefoot sandáloch TARA budete mať pocit, akoby ste chodili bosí a na dovolenku k moru vás krásnymi a kvalitnými plavkami vybavia POPI.

Keď sa snúbi dizajn, móda, architektúra a hudba. Jarný Urban Market vyzýva k spolupráci!
Zdroj: Urban Market

V horúcich dňoch treba dodržiavať pitný režim, s čím vám pomôžu prenosné sklenené fľaše Drinkit. Vyťažené mamičky a oteckovia ocenia jednoducho kombinovateľné oblečenie pre deti značky TAKITAK, ktoré môžu nosiť tak i tak. Svoj domov zazeleníte s Define Plant Studio a bojovať s nepríjemný odórom vám pomôžu prírodné neparfémované antiodoranty, deodoranty a soľné mydlá Zindeo.

Svoj vzhľad dotvoríte šperkami moikoo, ktoré vznikajú v malom bratislavskom a za použitia aj certifikovaného recyklovaného striebra a zlata. Tieto, ale aj mnohé ďalšie značky vám svojimi produktmi spríjemnia nastávajúce letné dni a možno z toho vznikne aj láska na celý život.

Keď sa snúbi dizajn, móda, architektúra a hudba. Jarný Urban Market vyzýva k spolupráci!
Zdroj: Urban Market

Aktuálna edícia má, podobne ako tie minulé aj svoju tému, ktorá sa prelína v komunikácii aj v programe. Jarný Urban Market sa teda ponesie v duchu témy spolupráca, v súvislosti s ktorou bola vyhlásená aj súťaž kreatívnych tímov KOLABO. Tá vyzvala k spolupráci kreatívne kolektívy a výsledky ich spoločného snaženia si budú môcť návštevníci Urban Marketu pozrieť vystavené počas celého víkendu priamo na fakulte.

Na záver prebehne slávnostné ocenenie projektov, pričom bude udelená aj cena verejnosti. Nezabudnite preto odovzdať hlas svojmu favoritovi priamo na mieste a môže sa stať, že budete aj odmenení!

Ako už býva dobrým zvykom, množstvo programu, ktorý jarný Urban Market ponúkne, je pripraveného v spolupráci s DAAD (Dni architektúry a dizajnu). V prednáškach a diskusiách sa predstavia architektonické ateliéri JRKVC (SK), Sergison Bates Architects (GB) a .NL Architects (NL).

Dokument o talianskom dizajnérovi ZAĽÚBENÍ DO GIO PONTI predstaví osobne jeho režisérka, Francesca Molteni, premietané budú aj ďalšie filmy s architektonickou tematikou - Neon a Paulo Mendes da Rocha – It´s all a plan.

Novinkou v sobotnom programe bude prehliadka krásnych, upravených motoriek Bikes in Town. S modelmi upravených motoriek café racer, scrambler, tracker, clasic či custom sa budete môcť zoznámiť počas sobotného poobedia v predpolí fakulty na Námestí slobody. 

Tvorivé dielne a program pre deti taktiež nebudú chýbať. V súlade s našou obľúbenou témou upcyklovania a recyklácie si na workshope Mye Javorkovej budete môcť vyrobiť kvetináč z odpadových materiálov. Ľubica Skalská ukáže, ako dať nový život koženým materiálom a Lucie Poubová naučí, ako si vyrobiť tašku z papierových obalov, ktorá môže pokojne aj zmoknúť.

Fest Anča v spolupráci s Marekom Cinom účastníkov naučí jednu z najstarších tlačiarenských techník a pripravili si aj niečo pre tých najmenších. Tých po veľkom úspechu na minuloročnej zimnej edícii opäť v nedeľu na obed zabaví aj Notový Danny.

Hudobný program je opäť vyskladaný zo skúsených, aj začínajúcich hudobníkov, DJov a producentov nielen zo Slovenska. Tešiť sa okrem iných môžete na showcase vydavateľstva ajlavmjuzik, koncert skvelej Katarzie s kapelou a energickú nálož od Gleb & Hypetrain DJs. Predstavia sa tiež nováčikovia Felix a do šansónu ladená Andrea Bučko, ale aj mnohí ďalší!

Urban Market Friday Night sa tento raz uskutoční priamo na pôde školy, kde vás v rekonštruovaných priestoroch kotolne svojimi djskými setmi zabavia domáci ISAMA ZING, Ink Midget a Inso a skvelý zahraničný hosť. GAIKA k nám pricestuje až zo vzdialeného Anglicka a predstaví svoj unikátny pohľad na dancehall. Tento dj a producent vydáva hudbu pod známym Warp Records a jeho singel “Battalion” zaradil magazín Dummy medzi 10 najlepších skladieb roka 2017.

Urban Market 2018 (Spring Edition) sa uskutoční 1. - 3. júna na Fakulte architektúry STU v Bratislave.

Vstupenky budú dostupné na mieste, permanentku za zvýhodnenú cenu, ktorá oprávňuje na vstup počas celého víkendu kúpite iba do piatku, 1. 6., a to buď na predpredaj.sk alebo na mieste v piatok.

Kompletné informácie o zúčastnených tvorcoch a značkách, ako aj sprievodnom programe, nájdete na www.urbanmarket.sk

Domov
Zdieľať
Diskusia