Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2018, 14:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

10 najlepších skladieb headlinera Hip Hop Žije. Rick Ross má na konte najväčšie hity a neraz prepisoval históriu

HUDBA RICK ROSS
Uložiť Uložené

Bratislavu svojou návštevou už o pár týždňov poctí jeden z najuznávanejších amerických raperov vôbec.

Aj keď si niektorí z vás možno povedali, že má Rick Ross to najlepšie dávno za sebou, v skutočnosti to nie je tak úplne pravda. Rodák z Mississippi a zakladateľ Maybach Music Group stále vydáva miliónové hity, ktoré sa na Youtube tešia úspechu. Dnes sa však pozrieme do jeho minulosti a pripomenieme si nielen nové, ale aj o niečo staršie skladby, ktoré  v jeho kariére zohrávali dôležitú úlohu. 

Ty už zároveň vieš, že Rick Ross je headlinerom bratislavskej zastávky Hip Hop Žije 2018, takže si niektoré z nasledujúcich skladieb určite budeš mať možnosť užiť aj naživo. Okrem skladieb, ktoré iniciovál sám, sa pozrieme aj na zopár atraktívnych spoluprác a pokúsime sa tak zmapovať značnú časť kariéry tohto milovníka luxusu.

Ešte predtým, ako sa dostaneme k samotnému zoznamu, pripomeniem, že ide o náš subjektívny výber bez poradia, avšak budeme radi, keď nám svoje obľúbené skladby napíšeš do komentárov. Zároveň dávame do pozornosti predpredaj lístkov pre tých, ktorí chcú vidieť Ricka Rossa a prehľad československej rapovej scény naživo. Zatiaľ ich zakúpiš za stále zvýhodnenú cenu na ticketportal.sk


 DJ Khaled - I'm On One ft. Drake, Rick Ross, Lil Wayne

Ak si americký raper, s ktorým nespolupracuje DJ Khaled, niečo pravdepodobne robíš zle. Táto vec pochádza z roku 2011 a určite by si si ju nemal pomýliť s obdobným hitom, kde je spoločným menovateľom okrem autora skladby Lil Wayne. Táto skladba bola nominovaná na cenu Grammy aj vďaka Rickovi Rossovi a Drakeovi. Všetci podali výkon, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani dnes a dôkazom je nielen deväťciferné číslo na počítadle pozretí. 

Skrillex & Rick Ross - Purple Lamborghini

Táto skladba je dôkazom, že ani spojenie elektronickej tanečnej hudby a poctivého rapu nemusí dopadnúť zle. Obvzvlášť, keď ide o hudobníkov takého kalibru, akými sú Skrillex a Rick Ross. Purple Lamborghini je pôvodne soundtrack k veľmi dobre známemu filmu Suicide Squad a aj vďaka videoklipu s Jokerom sa teší veľkému úspechu. Podobne ako v prvom prípade, aj táto spolupráca si vyslúžila nomináciu na Grammy. 

Rick Ross - Aston Martin Music ft. Drake, Chrisette Michele

Skladba s produkciou od legendárnych J.U.S.T.I.C.E. League, kde Rick Ross spolupracuje s Drakeom a speváčkou Chrisette, nemôže v tomto zozname chýbať. Pochádza z roku 2010 a v samotnom videoklipe sa objavuje aj Birdman, s ktorým sa neskôr dostáva autor do konfliktu. Aston Martin Music zaznamenáva aj úspechy v rebríčkoch, podobne ako všetky kooperácie s raperom z Toronta. 

Rick Ross - Speedin' ft. R. Kelly

Track z roku 2008 sa dočkal mnohých remixov, avšak každý skalný fanúšik Ricka Rossa si pri spomenutí názvu určite spomenie na originál s R. Kellym. Ten dostal aj na svoju dobu veľmi kvalitný vizuál, kde hneď v úvode skáče Rick Ross z mosta a následne sa vozí na lodi. Kto vie, ako by táto spolupráca dopadla v roku 2018.

Rick Ross - Idols Become Rivals

Rozay je veľmi dobre známy aj tým, že sa nevyhýba konfliktom a z času na čas je aj ich iniciátorom. Jedného sme sa dočkali aj relatívne nedávno, a to v podobe disstracku venovanému zakladateľovi vydavateľstva Cash Money, kde pôsobí napríklad aj Drake či Lil Wayne. Rick Ross mal s Birdmanom viacero problémov a všetko postupne vyrozprával na tejto skladbe s názvom Idols Become Rivals, ktorý snáď hovorí za všetko.

Rick Ross - Hold Me Back

Aj keď sa to niekedy nezdá, Rick Ross bol vždy do veľkej miery pre svojich fanúšikov motivátorom, ktorý nikdy nezabudol, odkiaľ pochádza. Hold Me Back pochádza z albumu God Forgives, I Don't vydaného v roku 2012. Zaujímavosťou je, že tento projekt nominovaný na Grammy za najlepší rapový projekt nakoniec nezvíťazil, a to na úkor kolegu Drake-a, ktorý vtedy vydal jeden z najlepších hudobných albumov histórie - Take Care. 

 

Rick Ross - The Boss ft. T-Pain

V roku 2008 vydal zakladateľ úspešného labelu veľmi signifikatnú vec The Boss, kde ukazuje, ako sa vie správať k dámam. Skladba z albumu Trilla s hosťovačkou od speváka T-Paina zožala veľký úspech a my máme podozrenie, že bola veľmi veľkou inšpiráciou pre niektorých domácich interpretov. Rick už vtedy miloval šperky, ktoré sa vo videoklipe nedajú prehliadnúť a po tejto stránke sa toho vlastne dodnes veľa nezmenilo. 

Rick Ross - Hustlin'

Ešte pred vydaním debutového albumu Port od Miami prišiel Ross s týmto videoklipom. Ten sa aj s odstupom času nikdy nedočkal očakávaného komerčného úspechu, no svoju časť práce spravil a minimálne dokázal veľmi jasne charakterizovať, o čo jeho autorovi v hudbe pôjde. Na Rozayov oficiálny vstup do svetového hiphopu v roku 2005 so skladbou Hustlin' sa aj dnes pozerá dobre.

Ace Hood - Bugatti ft. Future, Rick Ross

Áno, vieme, že to nie je Renzelova skladba, no určite mu za jej úspech patrí obrovská zásluha. Práve jemu sme totiž v roku 2013 verili nové Bugatti suverénne najviac. Zároveň táto skladba už naživo na Hip Hop Žije raz odznela a my budeme zvedaví, či sa dočkáme aj živého podania od Ricka Rossa. Do istej miery prelomový track v svetovom rape má na počítadle views skoro 300 miliónov.

Rick Ross - Florida Boy ft. T-Pain, Kodak Black

Ná záver ešte ako dôkaz, že Rick Ross ešte v žianom prípadne nevyšiel z cviku, máme približne tri mesiace starú vec Florida Boy. Tá mimochodom pochádza z pripravovaného albumu Port of Miami 2: Born to Kill, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta už čoskoro. Je teda veľká pravdepodobnosť, že na Hip Hop Žije odznejú aj nejaké tie nové a neuverejnené veci, takže sme všetkým skalným fanúšikom práve zjednodušili rozhodovanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia