Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
so Slovakia Chips
3. mája 2018, 21:24
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti začnú šampionát proti svojmu najväčšiemu rivalovi z Česka. Ako dopadne tento bratovražedný súboj?

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené

Na úvod sme si atraktívnejšieho súpera ani nemohli želať. Aké dávaš chalanom šance?

Každoročné obdobie, kedy sa celé Slovensko spojí, aby hnalo našich chalanov vpred, je opäť tu. Majstrovstvá sveta v hokeji štartujú v piatok a potrvajú do 20. mája, kedy je na programe veľké finále. Šampionát sa tento rok odohrá v Dánsku, konkrétne v dvoch mestách - Kodani a Herningu a nebude na nich chýbať ani naša hokejová reprezentácia, ktorá nám, dúfame, pripraví mnoho pekných momentov.

Úvodný zápas našej reprezentácie nemohol hádam ani mať lepšieho protivníka. V sobotu o 20:15 totiž na chalanov čaká tradičný rival z Českej republiky, hneď na začiatku sa tak dočkáme "bratovražedného" súboja, ktorý budú sprevádzať mnohé posmešky a podpichovačky ako z jednej, tak aj z druhej strany. 

Slovenskí hokejisti začnú šampionát proti svojmu najväčšiemu rivalovi z Česka. Ako dopadne tento bratovražedný súboj?
Zdroj: s.yume/wikimedia commons

Oba celky majú za sebou bohatú históriu zápasov a aj bohatú budúcnosť pred sebou. Po rozpade Československa sme sa prvýkrát proti sebe postavili 26. februára 1994, kedy sa z výhry radovali naši bratia po výsledku 7:1 na zimných  olympijských hrách, naposledy sme si sily zmerali 24. augusta 2017 počas prípravného zápasu v Žiline, v ktorom sme opäť podľahli českému súperovi, tentoraz po výsledku 1:2.

Od nášho spoločného úvodného duelu už uplynulo viac ako 24 rokov, počas ktorých sme boli svedkami mnohých nezabudnuteľných zápasov. Celkovo sme proti sebe hrali až 62-krát, z toho Česi vyhrali až 41 zápasov, naši chalani dokázali uspieť v 14 zápasoch a 7 zápasov sa skončilo nerozhodne, teda remízou.

Hoci ťaháme proti českej hokejovej reprezentácii za kratší koniec, máme na konte výhry, ktoré v danom momente vyčarili úsmevy na tvárach každého obyvateľa Slovenska. Čechov sme dokázali poraziť v roku 2003 na majstrovstvách sveta v boji o bronzové medaily a určite sa každému vybaví hlavne gól už nebohého Pala Demitru, no a Čechov sme porazili aj počas šampionátu v roku 2012, a to v semifinále, čiže sme mali istú medailu. 

Už v sobotu o 20:15 nás tak čaká ďalší zápas medzi oboma rivalmi a my dúfame, že po skončení zápasu bude vysmiata krajina spod Tatier. Chalani to však bez našej podpory nezvládnu. Je jedno, či zostanete doma, pôjdete do podniku, prípadne tí najvernejší priamo na štadión, chalani potrebujú cítiť našu podporu. A tak, ako ku kinu patrí popcorn, k sledovaniu hokeja jednoznačne patrí okrem pivka aj slaný snack.

Pri príležitosti majstrovstiev sveta prichádzajú Slovakia Chips ako partner Slovenského zväzu ľadového hokeja a Slovenskej hokejovej reprezentácie SR „A“ so špeciálnou edíciou ich slaných pochúťok. Klasické obaly totiž zdobia práve naši známi hokejisti. 

Na tradičných slaných Slovakia Chips nájdete slovenskú brankársku legendu Jána Lašáka, na príchuti slanina útočníka Tomáša Surového, na smotanových útočníka Milana Bartoviča a na rovnako obľúbených paprikových je tvár útočníka Libora Hudáčka. Osobnosti hokejistov boli vyberané na základe toho, že každý z týchto hráčov v minulosti získal medailu na šampionáte. Janko Lašák má najcennejší kov z MS vo Švédsku z roku 2002 a ostatní traja hráči získali striebro vo Fínsku v roku 2012.

Je úplne jedno, či zápas budete sledovať doma, v pohostinstve alebo na štadióne, keďže jedno nás všetkých bez ohľadu na lokalitu spája - láska k hokeju v nás prebúdza spolupatričnosť, silné emócie i národnú hrdosť. A práve toto sú hodnoty, ktoré sú charakteristické aj pre Slovakia Chips.

My v redakcii v danom zápase, samozrejme, veríme našim a očakávame na úvod tri body. Máme skúseného trénera, ktorý to zaujímavo namiešal a už neraz sme sa presvedčili, aký dôležitý je tímový duch.

Ako zápas tipuješ ty? Určite sa o svoje dojmy podeľ v komentoch alebo zahlasuj v ankete.

Anketa:
Kto sa bude v sobotňajšom zápase radovať z víťazstva?
Slovenská hokejová reprezentácia
Česká hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia
62 %
178 Hlasov
Česká hokejová reprezentácia
38 %
107 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia