Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2018, 3:02
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Novinárku na Coachelle za 10 hodín obchytkávali 22-krát. Sexuálne obťažovanie potvrdila každá opýtaná žena

ZAUJÍMAVOSTI COACHELLA SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

Temná stránka verejnej zábavy.

Tohtoročná Coachella bola fenomenálna. Na festivalovej pôde vystúpili obrovské mená ako Eminem, Kedrick Lamar, Ariana Grande, Beyoncé či Cardi B a pre každého zúčastneného muselo ísť o zážitok na celý život. Až na niektoré ženy. Ako naznačuje článok na TeenVOGUE, dámy to na populárnom festivale nemali jednoduché a Coachella ani zďaleka nie je jedinou výnimkou.

Novinárka Vera Papisova si mohla užiť festival všemožnými spôsobmi. Na jej sociálne siete pribúdali selfies spred ruského kola či fotky predražených jedál, no v hlave jej neustále vírila misia, pre ktorú sa Vera na Coachelle vôbec ocitla. Sledovať sexuálne obťažovanie. Práve jedna z organizácií bojujúcich proti tomuto nesváru novinárku na festival poslala a reportáž ani zďaleka nie je potešujúca.

Novinárku na Coachelle za 10 hodín obchytkávali 22-krát. Sexuálne obťažovanie potvrdila každá opýtaná žena
Zdroj: Getty Images - Christopher Polk, Larry Busacca

Samotná Vera na Coachelle strávila len 10 hodín, no neznámi muži sa jej stihli dotýkať rovno 22-krát. Medzi časom sa stihla pozhovárať s ďalšími 54 ženami a každá z nich prisvedčila, že sexuálne obťažovanie na Coachelle existuje a tiež ho zažili.


"Jeden muž ma sledoval cez celé pole, kým som bola s kamarátmi. Keď som odišla, prišiel za mnou a pošepkal mi: "Si bohyňa." Následne ma začal hladkať po zadku a bokoch," prezrádza novinárka nepríjemný zážitok. Iný muž zasa ocenil jej brucho a rovno sa ho aj dotkol. Sto percent opýtaných žien potvrdilo, že sexuálne obťažovanie je na Coachelle bežné, Vera preto odporúča napríklad nosiť batoh, ktorý zozadu vytvára priestorovú bublinu. 

Väčšine mužov však sexuálne obťažovanie prechádza a sami si naň bez problémov trúfajú. Na festivaloch sa zomelie obrovské množstvo ľudí, takže aj keby ho obeť udala, šanca nájsť ho je mizivá. Pokiaľ je však útočník väčší a vyžaruje obrovskú autoritu, brániť sa je náročnejšie, podľa Very sa totiž môžu nahnevať a aj uchýliť k násiliu. Pokiaľ nie si milá a nesúhlasíš, môžu ublížiť. Novinárka tvrdí, že najbezpečnejšie je tak všetko znášať so zatnutými zubami.

Novinárku na Coachelle za 10 hodín obchytkávali 22-krát. Sexuálne obťažovanie potvrdila každá opýtaná žena
Zdroj: Getty Images - Christopher Polk, Larry Busacca

Domov
Zdieľať
Diskusia