Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2018, 18:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tisíce Slovákov naleteli hoaxu o chránenom účte na Facebooku. V komentároch spamovali slovo BFF, aby si vraj overili zabezpečenie

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Na sociálnej sieti sa odohralo masové šialenstvo.

Slováci sa nechajú nachytať veľmi ľahko. Najlepšie to potvrdzuje momentálny trend posledných hodín, pretože slovenský Facebook ovládlo zdanlivo nenápadné slovo BFF. V angličtine ho ľudia používajú najmä na vyjadrenie slovného spojenia Best Friends Forever, čiže najlepší priatelia navždy. Po internete sa už zopár dní šíri zaujímavý hoax o tom, že slovíčko v skutočnosti dokáže identifikovať, či je tvoj účet chránený, alebo je vystavený zneužitiu.

Tisíce Slovákov naleteli hoaxu o chránenom účte na Facebooku. V komentároch spamovali slovo BFF, aby si vraj overili zabezpečenie
Zdroj: Čistá psychiatria/Hoax.sk

Stránka Čistá psychiatria preto napísala status o tom, ako je Mark Zuckerberg znepokojený a sám vymyslel slovíčko BFF, aby ľuďom dal príležitosť otestovať si bezpečnosť svojho účtu. Na odhalenie pravdy vraj stačí napísať BFF do komentára a už len čakať, či sa zobrazí zelenou farbou. Vtip je v tom, že viacero slov sa na Facebooku zobrazuje farebne a absolútne nezáleží na tom, či je tvoj účet chránený alebo zneužitý. Medzi nimi je aj slovíčko Gratulujem, ktoré sa zobrazuje oranžovou farbou.

Zelenú farbu pritom slovo BFF dostane podľa tvojich nastavení účtu, a preto ľudia znepokojene spamovali príspevky na slovenskom internete obyčajnou skratkou, aby sa presvedčili o nepreniknuteľnosti svojich citlivých údajov. V skutočnosti sa z nich len ostatní užívatelia dobre smiali, pretože naletieť na podobný výmysel si vyžaduje veľkú dávku naivity. Nastavenia bezpečnosti svojho účtu si jednoducho skontroluj priamo cez možnosti na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia