Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Adam Novosad
9. apríla 2018, 12:22
Čas čítania 0:00

Buzz Aldrin videl vo vesmíre UFO. Druhý muž na Mesiaci sa podelil o svoje zážitky z cesty na náš prirodzený satelit

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Buzz získal skalopevný dôkaz o tom, čo vo vesmíre zahliadol.

Správa o tom, že Buzz Aldrin prešiel detektorom lži, aby si svoje tvrdenia o UFO potvrdil, sa ukázala ako nepravdivá. Aldrin síce vyjadrenia o neidentifikovateľnom predmete zverejnil na Reddite, ale detektorom lži v súvislosti s nimi neprešiel. Ospravedlňujeme sa za jej zverejnenie a budeme tvrdo pracovať na tom, aby sa už nič podobné neopakovalo.

Buzz Aldrin cestoval spoločne so svojimi dvoma kolegami v roku 1969 na Mesiac. Náš prírodný satelit bol vtedy nepreskúmaným miestom, a preto bola misia Aldrina a Armstronga bola mimoriadne dôležitá. Misia sa napokon vydarila a posádka Apollo 11 na povrchu Mesiaca pristála. Po dlhých desaťročiach od jej skončenia však stále existujú nezodpovedané otázky o podrobnostiach.

Viacero z nich existuje dodnes aj v mysli astronauta Buzza Aldrina, ktorý sa pred pár rokmi vyjadril, že pri svojej misii zazrel vo vesmíre neidentifikovateľný letiaci objekt. Vraj malo ísť o objekt pripomínajúci vesmírnu loď v tvare písmena L smerujúcu priamo na Mesiac, ale Buzz si samozrejme nemohol byť istý, či sa pozerá na dôkaz mimozemského života, alebo iba na súčasti jeho vlastnej misie.

Buzz Aldrin videl vo vesmíre UFO. Druhý muž na Mesiaci sa podelil o svoje zážitky z cesty na náš prirodzený satelit
Zdroj: TASR/AP

Nasledujúca pasáž sa ukázala ako nepravdivá

Spoločne s kolegami sa preto v Institute of BioAcoustic Biology podrobili špeciálnemu testu na detektore lži, ktorým prešiel bez zaváhania. V inštitúte existuje detektor lži používajúci pokročilé počítačové analýzy na to, aby zistil, či človek klame alebo hovorí pravdu, a tak Buzz oficiálne potvrdil svoje predchádzajúce slová.

Buzz o svojom zážitku s UFO rozprával aj v roku 2014. Vtedy spomínal, že zbadal svetlo pohybujúce sa priamo vedľa amerických astronautov. Existovalo množstvo vysvetlení, čo sa za svetlom mohlo skrývať. Mohla to byť raketa Apollo 11 alebo štyri panely oddelené od hlavnej misie. Buzz predpokladal, že svetlo spôsobovali práve odrazy na jednom z panelov, ale nevedel povedať nič bližšie, a tak sa jeho tvrdenia dali klasifikovať ako svedectvo UFO.

Na margo potenciálneho mimozemského života vo vesmíre sa Buzz nebál rozprávať otvorene. Pri obrovskej veľkosti vesmíru by sme podľa neho mohli s takmer istotou tvrdiť, že v jednej z galaxií sa život určite skrýva. A Buzz si myslí, že vývoj života na Zemi nebol zvláštny, pretože rovnaké alebo podobné procesy určite zažilo množstvo miest vo vesmíre, ktoré sme zatiaľ nedokázali odhaliť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia