Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2018, 20:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tiché miesto v USA zvalcovalo Ready Player One aj všetky iné filmy. Vynikajúci horor na seba zarobil už za prvé tri dni v kinách

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

A Quiet Place sa v USA náramne darí, no a Ready Player zarába na pokračovanie aj naďalej.

Dnes to bude radostný článok, ale najprv sa už klasicky pozrieme na najčítanejšie články uplynulých 7 dní. Na 5. mieste je posledný trailer pre A Quiet Place, o ktorom dnes ešte bude reč. 

Na 4. je náš detailný a obsiahly rozbor všetkých známych easter eggov v Ready Player One, no a 3. priečku okupuje, ako inak, článok o Infinity War. Tentoraz sme sa bližšie pozreli na udalosti filmu a snažili sme sa nielen z trailerov vyčítať čo najviac. Snáď sme teda niektoré teórie aj trafili. 

Čítanejším už bol len článok o Birth of the Nation, veľkolepom, no zároveň nechutne rasistickom filme. Ten pre účely verbovania využíval napríklad aj Ku Klux Klan. Navyše si z filmu požičali aj svoje znamenie - horiaci kríž. 

Najviac vás však upútalo vyjadrenia Dwayna Johnsona, že v Rýchlo a zbesilo 9 už možno nebude. Môže za to "konflikt" s Vinom Dieselom. Pre osmičku nenatočili ani jednu scénu spoločne a ich vzťah rozhodne nie je najružovejší. Aj preto sa dočkáme spin-offu Hobbsa s Deckardom (Jason Statham). 

Tiché miesto v USA zvalcovalo Ready Player One aj všetky iné filmy. Vynikajúci horor na seba zarobil už za prvé tri dni v kinách
Zdroj: Paramount

Len málokedy píšem Box Office taký nadšený. A dôvod? A Quiet Place od Johna Krasinskiho zbiera ďalšie nadšené recenzie a ohlasy, pričom za prvý premietací víkend v USA zarobilo krásnych 50 miliónov dolárov. K tomu si môžeme pripočítať 21 miliónov zo zvyšku sveta a v Paramount už dávno búchajú šampanské. 

Marketing v tomto prípade zabral na jednotku. Mrazivé upútavky, investícia v Super Bowl spote, tiché a skvelé trailery a samotná premisa vzbudzovali u divákov záujem od začiatku. Pripočítajte si k tomu nadšené ohlasy divákov a recenzentov a hit bol na svete. Nikto však nečakal takýto obrovský opening. Lístky sa masovo začali predávať až v posledných dňoch.

Snímka navyše bežala len v 40 zahraničnách teritóriách (u nás sa jej napríklad dočkáme až prvý májový víkend), takže sa nejaké tie peniažky ešte do kás prikotúľajú neskôr.

S budgetom 17 miliónov eur sa film zaplatil už po prvom víkende. V tom druhom už pravdepodobne zisk prevýši aj reklamné náklady a snímka tak na seba začne zarábať. A tá dvojka, pre ktorú už scenáristi majú aj plány? Môžete si byť istí, že o nej začneme čoskoro počúvať novinky.

A Quiet Place nás zavedie do sveta, kde je ticho jediným spôsobom, ako prežiť. Ak vás totiž záhadné monštrá nepočujú, nemôžu vás loviť. Snímku natočil John Krasinski, ktorý si strihol aj hlavnú úlohu. Okrem neho uvidíme aj jeho životnú partnerku Emily BluntNoaha Jupeho a Millicent Simmonds.

Bohužiaľ, veľké tržby hororu mali za následok, že sa prepadlo Ready Player One. Nemusíte však smútiť, sci-fi Stevena Spielberga je na tom dobre a zaznamenalo len 40% pokles oproti minulému týždňu. V USA zarobilo 25 miliónov, pričom celosvetovo zarobilo tento týždeň najviac.

Dokopy má RPO na konte 391 miliónov a pol miliardová hranica je teda zaručene prekonaná. Uvidíme, ako veľmi zahraničným tržbám uškodí Rockovo Rampage tento víkend, skvelý výlet do 80. rokov vo virtuálnej realite však bude zarábať minimálne do príchodu Infinity War koncom mesiaca.

Určite si tak na seba zarobí a možno sa teda dočkáme aj pokračovania. Zaslúžený a kiež by ešte väčší úspech. Aspoň taký, ako v Číne. Tam totiž za dva týždne pre tento kraj lákavý film zarobil neuveriteľných 163 miliónov dolárov (prvý víkend 62, druhý víkend vyše 100, uff). 

V Číne ide o najúspešnejší hollywoodsky film roka 2018 a pre Warner to znamená najväčšie tržby z Číny vôbec. Nejaké to pokračovanie/spin-off atď teda v najhoršom prípade vznikne už len kvôli Číne. 


Na 3. mieste je novinka menom Blockers (na Slovensku a v Česku ako Blokoti, respektíve Kazišuci). Účinkuje v nej John Cena a ak vás film kvôli jeho účasti nezaujíma, robíte chybu. 

Snímka má momentálne na Rottenoch pri 64 recenziách až 89% pozitívnych. Priemerný rating je 7/10 a ani tie trailery nie sú vôbec zlé.

A o čom že to bude? Trojica rodičov zistí, že ich tínedžerské dcéry plánujú prísť o panenstvo na párty pri príležitosti skončenia strednej školy. Čo urobia? Zo všetkých síl sa tomu budú snažiť zabrániť.

 


Na 4. mieste je Black Panther, ktorý prvýkrát klesol v USA pod hranicu 10 zarobených miliónov až vo svojom 8. premietacom týždni. Celosvetovo má na konte 1,3 miliardy dolára. Ťažko povedať, ako situáciu zmení príchod Infinity War, no cez 1,4 miliardy sa snímka na 90% už nedostane.

Na 5. mieste je stále film pre veriacich I Can Only Imagine a keďže nás absolútne nezaujíma (aj kvôli tomu, že sa o u nás nedočkáme), presunieme sa k zaujímavejším filmom. Tým je napríklad Pacific Rim: Uprising. V 3. týždni zarobil v USA pod 5 miliónov a čísla z Číny ešte nie sú aktuálne.

Cez 350 miliónov dolárov sa ale film nedostane a s najvyššou pravdepodobnosťou ostane v červených číslach. Budeme prekvapení, ak dorazí aj tretia časť. 

  

Z TOP 10 vypadli nasledujúce počiny: Paul, Apostle of Christ, Love, Simon, ale aj Tomb Raider či Wrinkle in Time. Zatiaľ čo reštartovaný príbeh Lary Croft zarobí celosvetovo niečo okolo 300-310 miliónov dolárov, nová "černošská" disneyovka bude mať čo robiť, aby sa v USA dostala cez hranicu 100 melónov.

Zvyšok sveta doteraz prihodil len 20 miliónov, fantasy dobrodružstvo však zatiaľ bežalo len v 20 krajinách okrem USA a Kanady. A keďže nepoznáme ani budget, nevieme odhadnúť, o aký veľký prúser pôjde. O úspechu ale myšiakovci rozhodne hovoriť nebudú. Rovnako ako Warner a ich Tomb Raider. Tam v tom pokračovanie ale dúfame. 

To je od nás pre tentokrát opäť všetko. Pokiaľ sa chcete v tabuľke lepšie orientovať, Minulý týždeň znamená poradie snímok pred siedmimi dňami (N je novinka a nedá sa teda nijako porovnávať), Víkend USA prezradí, koľko zarobila snímka na pôde Spojených štátov, pod -/+ sa skrýva údaj o percentuálnom náraste/strate tržieb v porovnaní s minulým týždňom. Celosvetovo je jednoduchý súčet všetkých tržieb na planéte a Týždeň vám napovie, ako dlho už snímka beží v kinách.

Na záver ešte dodáme, že naša rubrika Box Office je pravidelná a sledovať ju na našom webe môžete v pravidelných týždňových intervaloch (predchádzajúce časti spolu s ďalšími informáciami o tržbách nájdete na tomto odkaze). 

Poradie

Min.týždeň

Názov filmu    

Víkend USA

 -/+

Celosvetovo

Týždeň

      1.        N

A Quiet Place

 $50,000,000

-

 $71,000,000      1.
      2.         1. Ready Player One  $25,060,000 -40.0%  $391,320,525      2.
      3.         N

Blocksers

 $21,439,000 -  $32,139,000      1.
      4.         3.

Black Panther

 $8,430,000 -26.6%  $1,299,855,740      8.
      5.         4.

I Can Only Imagine

 $8,356,800 -20.2%  $69,084,002      4.
      6.         2.

Tyler Perry's Acrimony

 $8,065,000 -53.0%  $31,746,308      2.
      7.         N

Chappaquiddick

 $6,200,000 -  $6,200,000      1.
      8.         6. Sherlock Gnomes  $5,600,000 -20.0%  $45,798,061      3.
      9.         5. Pacific Rim: Uprising  $4,910,000 -47.6%  $267,019,060      3.
     10.         11. Isle of Dogs  $4,600,000 +56.3%  $17,420,651      3.
Domov
Zdieľať
Diskusia