Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2018, 9:43
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Rytmus a Iné Kafe sa stretnú v hudobnom ringu. Legendy svojich žánrov odpovedali na otázky k chystanému Red Bull Music Soundclash (Rozhovor)

HUDBA RYTMUS
Uložiť Uložené

Obom stranám sme položili rovnaké otázky, aby sme zistili, čo si o sebe navzájom myslia a ako túto hudobnú bitku vnímajú.

Už 13. apríla bude košický Spoločenský pavilón hostiť obrovský hudobný sviatok s názvom Red Bull Music SoundClash. Tento formát je známy hlavne v zahraniční a všetko podstatné vrátane pravidiel sme si už vysvetlili v predchádzajúcom článku. Pôjde o jedinečný žánrový súboj, v ktorom o víťazovi rozhodne sila decibelov a burcujúca masa fanúšikov. 

V hudobnom ringu sa proti sebe postaví suverénne najkvalitnejší slovenský raper Rytmus a súperom mu budú chalani z Iné Kafe - ikonická punkrocková kapela, ktorú už určite nie je potrebné predstavovať. Okrem viacerých súťažných disciplín nebudú chýbať ani plnohodnotné koncerty a ty vôbec nemusíš pochybovať, že pôjde o najväčšiu hudobnú udalosť tejto jari na Slovensku

My sme si pre vás pri tejto príležitosti pripravili aj krátke rozhovory s Rytmusom a frontmanom Iné Kafe Vratkom Rohoňom, ktorí odpovedali na rovnaké otázky, aj keď o tom vopred nevedeli. Ešte pred tým, ako sa vrhneme na výsledok, vám dávame do pozornosti lístky, ktoré sa podľa všetkého vypredajú ešte pred akciou, takže odporúčame poponáhľať sa

Rytmus a Iné Kafe sa stretnú v hudobnom ringu. Legendy svojich žánrov odpovedali na otázky k chystanému Red Bull Music Soundclash (Rozhovor)
 
Ako si zareagoval, keď si dostal ponuku zúčastniť sa Red Bull Music SoundClash a dozvedel si sa, kto bude tvoj "súper"?
 
Vratko: Že je to super nápad, ktorý bude navyše kvalitne zrealizovaný pod hlavičkou Red Bull-u. Pod značkou, ktorá robí veci aj mne osobne veľmi blízke. Či už je to v rámci letectva - majiteľ firmy má Dakotu, staré lietadlo, kompletne zrekonštruované do poslednej skrutky. Sám som zberateľ veteránov a viem, čo znamená dať niečo takéto staré, dobové dokopy. Tiež sledujem, že Red Bull podporuje hudbu, kapely a projekty, ale to, že Red Bull Music SoundClash je zavedený koncept, ktorý funguje a je už tradíciou som nevedel. Nemusíme nič vymýšľať a ideme do osvedčeného konceptu, pod značkou, ktorá garantuje kvalitu celej produkcie a komunikácie. Zaujalo ma to ako celok, spolu s tým, že obrovskou výzvou je naša protistrana. 
 
Rytmus: "Jasné, pome do toho, super nápad."
 
Čo je podľa teba hlavným cieľom tohto projektu a čo je tvojou najväčšou motiváciou? 
 
Vratko: Urobiť to zaujímavo pre ľudí. Nehráme sa tu na nejakom béčkovom - céčkovom piesočku, toto je proste áčková vec, na ktorej musíme aj my zapracovať a osloviť tým fanúšikov. Niektorí Rytmusa nepočúvajú, niektorí nemajú radi hip hop, a tak okolo toho vznikla diskusia. S tým sme však počítali a aj preto sme do toho išli. Máme oporu v koncepte, ktorý je silný a vieme si  ho obhájiť pred našimi fanúšikmi. Je to battle, je to overené, je to svetové. Poďme do toho!
 
Rytmus: Zahrať naživo s muzikantami kvalitný koncert.
 
Máš už pripravené skladby, ktoré odznejú v Spoločenskom pavilóne?
 
Vratko: Pracujeme na tom a tešíme sa! Každý víkend máme koncerty, takže sa udržiavame vo švungu.
 
Rytmus: Myslím, že interpret ako ja, ktorý vystupuje 3 dekády, s výberom problem nemá. Aj keby som to vyberal deň pred koncertom.
 
Ty aj tvoj "súper" pôsobíte v slovenskom hudobnom priemysle už veľmi dlho. Čo si myslíš o tom, čo sa mu podarilo v rámci jeho žánru dokázať? 
 
Vratko: Rytmusa vnímam ako interpreta, šikovného chalana, ktorý si ide to svoje a dosiahol v tom maximum. A to nie vďaka nejakému čarovnému prútiku, ale preto, že je skutočne pracovitý. Uznávam ho ako pracanta, ktorý si to celé odmakal. Bez ohľadu na to, či sa mi jeho hudba páči, alebo nepáči.
 
Rytmus:  Nie som odborník na ich kariéru, ale každý vie, že Iné Kafe sú legendy vo svojom žánri.
 
Trúfaš si na výhru?
 
Vratko: Prečo nie?
 
Rytmus: Trúfam si dať kvalitný koncert s Eugenom Vizvárym, Davidom Hodekom, Rišom Csinom a Tomášom Gajlíkom.
 
Dlhšiu verziu rozhovoru mimochodom nájdeš na redbull.sk.
 
Rytmus a Iné Kafe sa stretnú v hudobnom ringu. Legendy svojich žánrov odpovedali na otázky k chystanému Red Bull Music Soundclash (Rozhovor)
Viac informácií a aktualít nájdeš na oficiálnom facebook evente.
Domov
Zdieľať
Diskusia