Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2018, 19:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V česko-slovenskej historickej dráme uvidíme Melisandru z Game of Thrones, Karla Rodena či Alexandru Borbély z O tele a duši

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Lákavé herecké obsadenie s tunajšími hercami, ako Karel Roden a Alexandra Borbély, obohatené talentovanou Holanďankou Carice van Houten (Game of Thrones), vnadí na poriadny zážitok.

Historická dráma s názvom Sklenená izba sa bude natáčať v angličtine a jedným z jej hlavných cieľov je presadiť sa aj mimo územia našich susedných štátov. Projekt podporuje TV Joj, Česká televízia a taktiež súkromní investori. Rozpočet sa predbežne odhaduje približne na tri milióny eur. Film sa začne natáčať už koncom februára (únor) a to konkrétne na území Česka, Holandska, Rakúska a Talianska.

Dej snímky čerpá z britskej knižnej predlohy The Glass Room (2010) od spisovateľa Simona Mawera. Nahliadneme v nej na historické momenty z 20. storočia týkajúce sa rodiny Landauerovcov, majiteľov známej vily Tugendhat, kde kedysi Vladimír Mečiar a Václav Klaus podpísali zmluvu o rozdelení Česko-Slovenska.

O scenár Sklenenej izby sa postará angličan Andrew Shaw a režisérskeho postu sa ujal nadaný Julius Ševčík (Masaryk). Okrem Carice Van Houten (Black Book, Valkýra, Game of Thrones), Karla Rodena (Masaryk, Lidice) a potenciálnej budúcej držitelky Oscara Alexandry Borbély (O tele a duši) sa môžeme tešiť napríklad aj na švédsku herečku Hannu Alström (Kingsman: The Secret Service). Premiéry sa pravdepodobne dočkáme v septembri (září) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia