Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2017, 20:21
Čas čítania 0:00
Marek R.

Severná Kórea privítala nový rok vo veľkom štýle. Okrem ohňostroja nechýbala ani pieseň o Kim Čong-unovi

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

A dokonca nový rok privítali o 30 minút skôr ako okolité krajiny. Majú totiž vlastné časové pásmo.

Rok 2017 sa už v niektorých krajinách skončil a v niektorých nás oslava príchodu nového roku spojená s veľkým ohňostrojom ešte len čaká. Medzi krajiny, ktoré už sú v roku 2018, patrí aj Severná Kórea a Kim Čong-un tak svojim obyvateľom dokázal, že Severná Kórea je pred skazeným západom aj v tomto smere a nový rok privítali skôr.

Najväčšie oslavy a ohňostroje sa, logicky, konali v hlavnom meste Pyongyang, kam sa vydali tisícky ľudí, aby si pozreli veľkú šou a spolu sa rozlúčili so starým rokom a privítali ten nový. Čakalo na nich niekoľkominútové predstavenie ponad riekou Taedong, ktoré si šťastní Severokórejci nahrávali na svoje smartfóny.


Zaujímavosťou taktiež je, že v Severnej Kórei oslávili nový rok o polhodinu skôr ako v susednej krajine. Majú totiž svoje vlastné časové pásmo, takzvaný Pyongyang Time. A aby toho nebolo málo, pri oslave nového roka nechýbala ani pieseň o ich vodcovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia