Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti UBER
13. decembra 2017, 12:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

UBER na Slovensku odviezol státisíce zákazníkov. Kam viedla najdlhšia jazda z Bratislavy?

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO UBER
Uložiť Uložené

Obľúbenú aplikáciu využívajú Slováci čoraz viac.

Uber funguje v Bratislave už od augusta 2015 a jeho popularita neprestáva rásť. Obyvatelia hlavného mesta i jeho okolia s radosťou využívajú ochotných vodičov k tomu, aby ich za prijateľnú sumu odviezli do práce, z párty, na zastávku MHD či napríklad aj na letisko. Celkovo sa do bratislavského Uberu zaregistrovalo už viac ako 100-tisíc používateľov, pričom hodnotenia sú drvivo pozitívne.

Stotisíc pasažierov má na starosti až 650 aktívnych vodičov a tí s nimi riešia naozaj zaujímavé úlohy. Najobľúbenejšou destináciou v Bratislave je neprekvapivo Eurovea, kam sa od spustenia aplikácie na území Slovenska uskutočnilo až 25-tisíc jázd. Samozrejme, počas fungovania Uberu sa udiali aj značné prekvapenia, spomeňme napríklad najdlhšiu jazdu Uberom roku 2017, ktorá mala až 455 kilometrov a smerovala z Bratislavy do Ľubľany, hlavného mesta Slovinska.

UBER na Slovensku odviezol státisíce zákazníkov. Kam viedla najdlhšia jazda z Bratislavy?
Zdroj: pixabay.com

Uber však neslúži len na to, aby doviezol ľudí priamo do cieľa. V hlavnom meste napríklad šikovne a prirodzene dopĺňa hromadnú dopravu. Ľudia sa radi nechajú odviezť z neobsluhovaných oblastí priamo na zastávku bratislavskej MHD, kde prestúpia na autobus, električku či trolejbus a rovnako to funguje aj v opačnom smere. „Uber skutočne udržiava Bratislavu v pohybe. Dôkazom je medziročný nárast počtu jázd o 230 % a tiež to, že Uber pomáha meniť dopravnú situáciu v Bratislave k lepšiemu,” zhodnotil generálny riaditeľ slovenského Uberu.

Odporúčané
OH 2024 zažiješ aj v Bratislave. SOŠV predstavil Olympijský festival a ukázal, ako bude vyzerať náš národný dom v Paríži OH 2024 zažiješ aj v Bratislave. SOŠV predstavil Olympijský festival a ukázal, ako bude vyzerať náš národný dom v Paríži 8. mája 2024, 10:00

Podobné kombinácie sú populárne najmä v mestských častiach Dúbravka a Vrakuňa. Až 60 % všetkých jázd pritom začína v okrajových častiach mesta. Všetkému prispieva aj fakt, že priemerný dojazd Uberu je už do štyroch minút, čo sa výrazne zlepšilo oproti roku 2015, kedy sa na Uber čakalo v priemere dvanásť minút. Samozrejme, v špičke je situácia poriadne napätá, a to najmä v ranných hodinách, medzi siedmou a deviatou ráno. Popoludňajšia špička zasa vrcholí okolo osemnástej hodiny. Po polnoci pre zmenu ustáva frekvencia odchodov hromadnej dopravy a až do jednej znova nastáva čas Uberu.

Využívanie Uberu v hlavnom meste.

UBER na Slovensku odviezol státisíce zákazníkov. Kam viedla najdlhšia jazda z Bratislavy?
Zdroj: UBER

A samozrejme, Uberom nejazdia len samotní Slováci, do Bratislavy radi prichádzajú aj zahraniční používatelia aplikácie. Krásna Bratislava je pre turistov čoraz populárnejšou destináciou a keďže sú ľudia na Uber zvyknutí zo zahraničia, radi mu budú dôverovať aj v našom hlavnom meste. Podľa štatistík spoločnosti využili aplikáciu turisti zo 113 krajín sveta, najviac zo Spojených štátov, Veľkej Británie a Francúzska, no vodiči z Bratislavy odviezli aj turistov z netradičných krajín, napríklad z Pobrežia slonoviny či z Rwandy.

UBER na Slovensku odviezol státisíce zákazníkov. Kam viedla najdlhšia jazda z Bratislavy?
UBER na Slovensku odviezol státisíce zákazníkov. Kam viedla najdlhšia jazda z Bratislavy?

Domov
Zdieľať
Diskusia