Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2017, 3:43
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Hollywoodska novinka desaťročia: Disney chce kúpiť štúdio 20th Century Fox, vďaka čomu by sa Avengers a X-Men stretli v jednom filme

FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Snáď sa to nikdy nestane.

Toľko možností, toľko pre a proti, toľko toho, o čom by sa dalo diskutovať. Časť internetu sledujúca dianie v Hollywoode posledné hodiny šalie. Na internet totiž niekto leakol informácie o tom, že Disney veľmi nahlas uvažuje o zakúpení väčšiny práv štúdia 20th Century Fox (Fox) pod seba. Ako prvé vás zrejme napadne, že by sa X-Men, Deadpool a tak ďalej dostali späť domov a naraz by sa MCU obrátilo hore nohami. Ja osobne by som návrat mutantov k Marvelu uvítal, ale zároveň sa odmietam vzdať projektov, ako New Mutants či Logan, rovnako ako celého prínosu série X-Men a oveľa odlišnejšieho tónu filmov. R-kové snímky sú predsa len niečo, čo Disney nerobí, avšak, všetkým nám je jasné, že to sa dá ľahko vyriešiť. Filmy by sa jednoducho nezačínali s logom Disney. Je tam toho však oveľa viac. 

Politika Foxov sedí azda každému z nás. Občas riskujú, občas utiahnu svojim tvorcom opasky, no radi dávajú priestor talentovaným filmárom a sem-tam zariskujú, len aby mohli priniesť diverzitu a kvalitu, ktorá sa nie vždy dokáže docieliť v komfortných zónach. Mať pod hlavičkou Disney Avatara je v poriadku, no opice, mutantov, Matthewa Vaughna, Aliena, Predátora (a milión ďalších) je niečo, čo nám nevonia. Predsa len, nejaké zmeny by tieto svety/budúce filmy a filmárov/scenáristov/režisérov čakali. Zatiaľ však môžeme ostať pokojní a situáciu potichu sledovať. Fox aj Disney sa už párkrát stretli za stolom, no jednania sú údajne nejaký ten čas na bode mrazu, takže je možné, že sa to po tomto úniku informácií opäť raz rozhýbe.

PS: Hugh Jackman sa niekoľkokrát vyjadril, že by sa ako Wolverine rád ocitol po boku Hulka... 

PS2: Neuveriteľne by to obohatilo blížiaci sa streamovací projekt Disney, ktorý by po novom nakoplo množstvo veľkolepých filmov.

Hollywoodska novinka desaťročia: Disney chce kúpiť štúdio 20th Century Fox, vďaka čomu by sa Avengers a X-Men stretli v jednom filme
Domov
Zdieľať
Diskusia