Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2017, 10:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Masturbácia je smrť! Ilustrácie z roku 1830 upozorňovali mladých mužov na to, aby nepodľahli diabolskému sebauspokojovaniu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na masturbáciu si treba dávať aj dnes.

Viaceré prirodzené ľudské činnosti, ktoré dnes už postupne strácajú svoje tabu v minulosti patrili medzi odsudzované aktivity. Jednou z nich je aj mužská masturbácia, kvôli ktorej v histórii vzniklo množstvo kníh aj príručiek o tom, ako s ňou skoncovať a najradšej vôbec nezačínať, pretože mladí muži po nej končia na smrteľnej posteli. Aj francúzska kniha Le Livre Sans Titre, alebo Kniha bez názvu, upozorňovala ešte okolo roku 1830 na to, ako vyzerá život chronického milovníka masturbácie.

V krátkosti na veľavravných ilustráciách autori zachytili priebeh choroby zvanej masturbácia na jednom mladom chlapcovi. Z počiatočného dobrého zdravotného stavu sa kvôli masturbácii rýchlo stával horší a horší. Telo mladého muža bolo čoraz slabšie a rýchlo chradlo, pretože onedlho začal kašľať krv, na pokožke sa mu vyhádzali nebezpečné vyhrážky a už vo veku 17. rokov masturbácii podľahol.

Domov
Zdieľať
Diskusia