Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2017, 21:37
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Koenigsegg vo veľkom štýle vysmial Bugatti. Staršia a slabšia Agera RS dala 0-400-0 km/h len za 36 sekúnd!

TECH
Uložiť Uložené

Pár týždňov starý rekord Bugatti stráca na význame.

Minulý mesiac sme boli svedkami skutočne zaujímavého videa, kde Bugatti stanovilo nový svetový rekord v akcelerácii z 0 na 400 km/h a následnom spomalení na nulu. Nový Chiron totiž tento úkon dokázal absolvovať za fascinujúci čas len 41,92 sekundy. 1500-koňový hyperšport s obrovskou 8-litrovou W16-kou tak začína čoraz viac vystrkovať rožky a je zrejmé, že skôr či neskôr sa dočkáme pokusu o rekord v maximálnej rýchlosti. Lenže, z ničoho nič prichádza na scénu Koenigsegg, a ten čerstvý rekord Buggati poslal vo veľkom štýle do zabudnutia.

Švédska automobilka zobrala veci do svojich rúk a do sveta vypustila video, v ktorom si hlavnú úlohu strihol model Agera RS. Výsledok? 0-400-0 km/h za neuveriteľných 36,44 sekundy! A viete čo je najväčší paradox? Na rozdiel od Chirona má Agera RS výhradne zadný pohon, “len” osemvalec s výkonom “len” 1160 koní (s paketom Megawatt 1360 koní) a navyše, ide o nejaký ten rôčik starý, i keď ľahši (1395 vs. 1995 kg) model. Nuž, uvidíme, či na túto vehementnú porážku novučičkého Chirona Bugatti odpovie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia