Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. septembra 2017, 11:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Novozélandský farmár pri čistení domu narazil na najväčšieho pavúka, akého kedy videl. Nemohol uveriť tomu, na čo sa pozerá

ZAUJÍMAVOSTI FARMA
Uložiť Uložené

Živočíšny kolega sa chlapíkom nepozdával.

Pavúky predstavujú pre milióny ľudí na tejto planéte zdroj najväčšieho strachu. Trpieť arachnofóbiou a bývať napríklad v Austrálii, či v tomto prípade na Novom Zélande, nie je udržateľné spojenie, čo dokazuje aj video novozélandského farmára. V jeden slnečný deň upratoval svoju záhradu a nezabudol ani na úpravu fasády na dome, kde ho prekvapil obrovský pavúk.

Živočích z čeľade stiphidiidae vie dorastať do úctyhodnej veľkosti, avšak ľudia by sa nemali nechať prekabátiť jeho vonkajším vzhľadom, pretože tieto pavúky pre človeka nepredstavujú žiadne nebezpečenstvo. Nažívajú si aj blízko ľudských príbytkov, ale pohryznutia sú mimoriadne zriedkavé a aj keby si sa s nimi dostal do kontaktu, pohryznutie by nijak nepoškodilo tvoje zdravie. Farmár so svojím kamarátom, ktorý sa na pavúka nemohol vynadívať, po chvíli nadávania usúdili, že ide práve o bezbranného živočícha, a tak ho len odstránili z miesta neďaleko vchodových dverí.

Domov
Zdieľať
Diskusia