Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2017, 17:14
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Desivo obézne líšky na farmách šľachtia preto, aby mohli predať čo najviac srsti. Kožušina potom končí vo svetoznámych spoločnostiach

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mimoriadne smutná správa o fínskych kožušinových farmách.

Kožušinový priemysel prosperuje aj napriek nespočetným kampaniam a protestom proti tomu, aby zvieratá trpeli len kvôli svojej srsti. Nepochybne ide o jedno z najhrozivejších odvetví, kam sa zviera môže dostať, pretože všemožné druhy od psov, králikov, líšok, mačiek či jazvecov každoročne doplácajú na ľudskú túžbu vlastniť kožuch zo zvieraťa. Štatistiky predpokladajú, že rok čo rok zomrie približne miliarda zvierat len v kožušinovom priemysle a fínska organizácia Animal Justice bojujúca za práva zvierat práve zverejnila svoju desivú správu z piatich fariem, kde žijú zvieratá len na kožušinu. Jej členovia sa na farmy dostali v utajení a urobili dôkladnú analýzu toho, čo sa tam deje.

Na farmách narazili na líšky, ktoré chovatelia najnovšie šľachtia tak, aby dokázali rýchlo priberať, pretože so zvyšujúcimi kilogramami sa zväčšuje aj ich kožušina a oni jej potom môžu predať väčšie množstvo. Otrasné fotografie zobrazujú líšky vážiace skoro 20 kilogramov, aj keď v divočine by rovnaké zvieratá vážili len približne 3 kilogramy, a kvôli svojej obezite sa ani len nedokážu hýbať, a tak svoje dni trávia utrpením a čakaním na smrť. Skupina uvádza, že srsť z obéznych líšok by sa dala vystopovať až ku svetoznámym spoločnostiam, ktoré ešte stále neupustili od používania ozajstnej kožušiny a čím viac podobných správ a fotografií vyjde na verejnosť, tým rýchlejšie bude môcť boj proti utrpeniu pokračovať.



Domov
Zdieľať
Diskusia