Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2017, 18:19
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Európania si zamilovali selfie zábery. Až cez 70 percent dovolenkárov používa na smartfóne predný fotoaparát

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Smartfóny zmenili spôsob, akým si uchovávame spomienky na miesta, ktoré sa jedného dňa rozhodneme navštíviť.

Smartfóny zmenili spôsob, akým si uchovávame spomienky na miesta, ktoré sa jedného dňa rozhodneme navštíviť.

Do batohu si už vďaka nim nemusíme baliť samostatný fotoaparát v podobe kompaktu alebo rozmernejšieho DLSR modelu - stačí totiž z vrecka vytiahnuť náš smartfón a použiť čoraz populárnejší selfie fotoaparát. Zmenu navyše dokazujú aj zaujímavé štatistiky, za ktorými stojí renomovaný výrobca inteligentných mobilných telefónov, spoločnosť Huawei.

Májového prieskumu sa zúčastnilo 6 000 Európanov, a to vo veku od 18 do 45 rokov.

Z dostupných čísiel vieme, že až 73 percent dovolenkárov zo starého kontinentu používa na svojom smartfóne predný snímač, aby si prostredníctvom jeho funkcionality zvečnili spomienky z letnej dovolenky. Tou väčšinou však nie sú ženy, ale muži. A to až 77 percent z nich, prevažne s vekom od 18 do 24 rokov.

Žien, ktoré používajú selfie fotoaparát, je o 8 percent menej, pričom podobný trend nastal aj pri zdielaní vyhotovených záberov na sociálnych sieťach, čo počas dovolenky robí 66 percent mužov a 59 percent žien.

Rovnako stojí za zmienku, že kontroverzná éra, kedy sa takzvané selfie tyče predávali ako nikdy predtým, už skončila. Podľa dostupných informácií po nej pri balení siahne iba 21 percent dovolenkárov z Európy. Výrobcovia príslušenstva preto vymýšľajú spôsoby, ako spraviť z obyčajnej tyče niečo, čo neslúži iba na jednu konkrétnu vec, z čoho vzišiel takzvaný tripod. Vďaka tejto šikovnej vecičke získate nielen pomôcku na vyhotovenie peknej selfie, ale aj statív.

Kvalita foťáku nie je jediná priorita

Napriek tomu, že sú smartfóny počas dovolenky primárne využívané namiesto fotoaparátov, kvalita kamery v telefóne je až na treťom mieste v rebríčku nárokov európskych dovolenkárov.

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

83 percent (v porovnaní so 62 percentami kvality záberov) z nich zaujíma skôr, ako dlho smartfón vydrží. A preto Huawei prichádza s ponukou, v rámci ktorej dostanete pri kúpe jedného z najnovších modelov externú batériu ako darček. Stačí siahnuť buď po high-end P10 či P10 Plus, alebo strednej triede P10 Lite, kde je výbava aj pre náročnejšieho používateľa.

Pri vyšších modeloch sú k dispozícii i ďalšie dva cenné darčeky. O čom je teda reč?

Európania si zamilovali selfie zábery. Až cez 70 percent dovolenkárov používa na smartfóne predný fotoaparát
Zdroj: Huawei

K Huawei P10 lite dostanete powerbanku. K modelu P10 powerbanku a praktickú auto-nabíjačku. A nakoniec k rozmerovo väčšiemu modelu P10 Plus powerbanku, auto-nabíjačku a špeciálny tripod, ktorý kombinuje funkcie statívu a selfie tyče. To všetko v celkovej hodnote až 125 EUR.

Nabíjačka do auta nesie názov Huawei AP38 a má štýlový dizajn, pričom vie v jeden okamih dopĺňať šťavu až do dvoch zariadení súčasne. Ak je ale iba jedno, 50 percent stihne, približne, za tú pol hodinu (záleží na kapacite).

Huawei si ale taktiež pripravil aj tematickú súťažv ktorej môže každý, kto sa zapojí, vyhrať jeden z  pätnástich telefónov alebo Jeep Wrangler na víkend. Či už budete fotiť selfie alebo večernú panorámu mesta, nahrajte svoju fotku na Instagram s označením #DodajLetuStavu a jedna z atraktívnych cien môže byť vaša! Lákavá ponuka platí od 31.7. až do 17.9., respektíve do vypredania všetkých zásob.

Viac infa nájdeš na webe www.dodajletustavu.sk

Domov
Zdieľať
Diskusia