Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2017, 17:44
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Rasistickí Slováci sa tentoraz prejavili pod statusom prezidenta Kisku. Spomienku na rómsky holokaust využili na nechutné urážanie

ZAUJÍMAVOSTI ANDREJ KISKA
Uložiť Uložené

Prezident si chcel len zaspomínať na zavraždených Rómov.

Prezident Andrej Kiska si dnes krátko po obede prostredníctvom príspevku na svojom profile na Facebooku pripomenul rómsky holokaust. Slovenská hlava štátu prízvukovala, že nesmieme len tak zabúdať ani na temné časy v našej minulosti, ktoré sa už nikdy nesmú opakovať, lenže množstvo Slovákov nepochopilo, o čo sa vlastne Andrej Kiska pokúšal a v komentároch pod statusom sa začala vášnivá debata plná rasistických poznámok a urážok. Hromada ľudí nepochopila, že pietna spomienka na desiatky tisíc zavraždených Rómov neposkytuje priestor na to, aby našu rómsku menšinu opäť začali posielať do plynu, alebo len nenápadne propagovať svoje rasistické nálady, ktoré na Slovensku už dlhšiu dobu prevládajú a to nielen voči Rómom.

Ako informoval portál Stratégie, administrátori Kiskovej stránky mali plné ruky práce, pretože aj keď by si v tejto chvíli pod statusom čisto rasistické komentáre prajúce smrť nenašiel, spočiatku sa tam až do vymazania objavovali. V súčasnosti je tam však prítomných niekoľko komentárov od ľudí, ktorí sa pod príspevok o spomienke na rómsky holokaust prišli postažovať, že im ešte neprišla odpoveď z úradu kvôli prednostnému vybavovaniu rómskych žiadostí, či na to, ako by konečne Slováci mali dostať rovnaké práva ako Rómovia. Našťastie, diskusiu zachránili desiatky inteligentných komentárov, v ktorých sa ľudia snažili aj rozumne argumentovať. Ak by si náhodou dostal chuť prejaviť svoje rasistické ja, na slovenskom internete existuje veľa miest, kde tak môžeš urobiť. Pod statusom slovenského prezidenta o spomienke na smrť nevinných ľudí to však miesto nemá. 

 

Ukážky príspevkov, ktoré by si našiel pod statusom:

Židovský holokaust- je mi ľúto, ale cigánov? Nie.

Treba s ciganmi urobit konecne poriadok.....brat im socialkou decka hned ako sa narodia, takze na davky mozu zabudnut.pre jednu generaciu ciganov by to bolo bolestive,ale pretrhla by sa nit pokracovania ich sposobu zivota.

Vôbec sa nehambím, samoyrejme, že nájdu sa medzi nimi aj slúšní a prispôsobiví, pred tými klobúk dole, ale je ich mizivé percento.

Tento krát nesúhlasím pán prezident. Toľko peňazí čo dostávajú cigáni v osadách za nič nerobenie, to je do neba volajúca krivda. Nie je to o chudobe, ale o lenivosti a natrčaní rúk. Človek ktorý celý život pracoval dostane minimálny dôchodok a cigánka ktorá len rodila a nestarala sa o deti dostane dôchodok z priemernej mzdy. Kde je tu spravodlivosť. Kto trie chudobu?

Odporúčané
Andrej Kiska: Ficovi ľudia sú v polícii a na prokuratúre dodnes (Rozhovor) Andrej Kiska: Ficovi ľudia sú v polícii a na prokuratúre dodnes (Rozhovor) 7. októbra 2021, 9:30

PAN PREZIDENT MY NIE SME RASISTI FAŠISTI ...MY SME NAHNEVANY OBČANIA AKO SA ROZKRADÁ TENTO ŠTÁT ;) ALE VÁM SA TO NEPÁČI AK NIEKTO SI POVIE SVOJ NÁZOR A VY TO PREVRÁTITE NA ÚPLNE NIEČO INÉ...

na co su nam ty co nemaju zaujem pracovat, zivia sa na systeme a smeju sa nam?

Idem sa vygrcat pán prezident 

V žiadnom pripade te nto krát s Vami nesúhlasim porovnajte len našich dóchodcov čo celý život tvrdo pracovali a ciganov čo nevytvorili pre spoločnosť nič .Česť vynimkám!

a čo 27.000.000 mrtvych rusov to tiež oplakavate korektntáci smiešny !

A este jeden koment musim dat,,, ked mi date veci a pozemok na postavenie domu tak aj ja budem ticho a rada a nebudem sa rozkrikovat ako oni ze uz to maju vybyvane ,,,, ja som si dala ziadost na pozemkovy fond lebo 8m2 pod mojim domom patri statu a este ani po cca piatich mesiacoch som sa nedockala ani tej sprostej odpovede ale degesom ked treba dat pozemky to je vybavene za den

Internet zaplavili videá z brutálnej bitky bezbranného chlapca 3 Rómami z obce Demandice. Toho vám nie je ľúto?

A čo tak zrovnoprávniť bielych, teda gadzov, aby mali rovnaké práva ako cigáni, teda rómovia!?

Domov
Zdieľať
Diskusia