Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2017, 12:35
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Spotify oslavuje 60 miliónov predplatiteľov. Apple Music nedosiahlo ani polovičný úspech

TECH SPOTIFY
Uložiť Uložené

Časy počúvanie hudby cez YouTube pomaly ale isto končia.

Hudobné streamovacie služby sú jednoznačne najlepšou voľbou pre počúvanie kvalitnej a rozmanitej muziky. Tá jednoduchosť, užívateľská obľúbenosť a množstvo obsahu hovoria snáď za všetko a pokiaľ ste sa ešte stále o tom nepresvedčili aj vy, prečítajte si o nich napríklad tu alebo tu. Najnovšie správy hovoria konkrétne o službe Spotify a jej rekordnom počte platiacich užívateľov. Môžeme tak právom vyhlásiť, že tento "zelený krúžok" si ešte stále udržuje svetové prvenstvo, minimálne z hľadiska popularity. 

Počet predplatiteľov vzhľadom na jún 2017 dosahuje závratných hodnôt. Za menej než 12 mesiacov si Spotify prilepšil o ďalšie dve desiatky na rovných 60 miliónov užívateľov. Na druhú stranu tu máme Apple Music, ktorý vráža nemalé peniaze do exkluzívneho obsahu a dočasnej exkluzívnej dostupnosti releasov a aj napriek tomu dosahuje menej než polovicu aktívnych užívateľov - 27 miliónov.

A niet sa čomu čudovať. Objavovenie neznámych interpretov a skladieb je neuveriteľné ľahké. Len obyčajný playlist "Discover Weekly" vám každý týždeň generuje až 30 piesní, ktoré pravdepodobne nepoznáte, avšak určite si aspoň niektoré z nich obľúbite. Algoritmus berie do úvahy štatistiky vášho účtu, respektíve vami obľúbené piesne, albumy a žánre. Mesačné predplatné pre samostatného užívateľa je pevne stanovených 5,99€. V prípade rodinného predplatného  zaplatíte 8,99€ s maximálne šiestimi možnými užívateľmi žijúcimi v tej istej krajine. 

Spotify oslavuje 60 miliónov predplatiteľov. Apple Music nedosiahlo ani polovičný úspech
Zdroj: Spotify
Anketa:
Používate Spotify?
Áno
Áno, avšak iba bezplatný účet
Nie
Áno
51 %
195 Hlasov
Áno, avšak iba bezplatný účet
25 %
93 Hlasov
Nie
24 %
91 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia