Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2017, 15:49
Čas čítania 0:00
Marek R.

Neymar odchádza do PSG a stane sa najdrahším futbalistom histórie! Rozlúčil sa s ním už aj Leo Messi

ŠPORT NEYMAR PSG
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sme zvedaví, akú lavínu tento transfer spustí.

Posledné roky si počas leta fanúšikovia futbalu hovoria, že šialenejšie prestupové obdobie už prísť ani nemôže, no príde to ďalšie a potom to ďalšie a ukáže sa, ako sme sa všetci mýlili. Minulý rok to bol napríklad prestup Higuaína z Neapolu do Juventusu za šialenú sumu a hlavne teda Pogbov transfer naspäť do Manchestru United za rekordnú čiastku.

Tohtoročné prestupové obdobie taktiež začalo zostra, spomínal sa hlavne odchod Griezmanna, no kvôli trestu pre Atlético Madrid v podobe podpisovania hráčov sa rozhodol francúzsky klenot zostať. Dlho sa hovorilo aj o Verrattiho odchode do Barcelony, no ani k tomu zatiaľ neprišlo a následne sa z ničoho nič objavila informácia, že Neymar prestúpi do PSG, aby vystúpil z tieňa Messiho, stal sa hlavnou hviezdou tímu a mohol vyhrať Zlatú loptu. Informácia sa zdala byť absurdná a hlavne krokom späť pre brazílsku hviezdu, no ako plynul čas, začali sa objavovať serióznejšie zdroje a ľudia začínali veriť tomu, že najšialenejší prestup histórie sa udeje.


Dnes navyše Neymar vynechal tréning Barcelony, čo potvrdil aj oficiálnyTwitter účet FC Barcelona, neskôr sa spolu so svojím otcom stretol s predstaviteľmi klubu, povedal im o svojom rozhodnutí a bolo už jasné, že prestup do PSG je konečne tu. Svet futbalu sa v najbližších týždňoch pravdepodobne zblázni, pretože Barcelona zrejme dostane na stôl viac ako 200 miliónov eur a bude musieť zaloviť v prestupových vodách, aby získala Brazílčanovu náhradu. Medzi horúcich favoritov na prestup do Barcelony momentálne patria Dembele z Dortmundu, Dybala z Juventusu, ale najmä Coutinho z Liverpoolu. Vylúčiť však nemôžeme ani ďalšie alternatívy a fanúšikovia katalánskeho klubu len s malou dušičkou dúfajú, že klub so získanými peniazmi naloží rozumne.


A na záver jedna teória. Pri prestupe sa hovorilo hlavne o tom, že Paríž sa po vyplatení Neymarovej klauzuly dostane do problémov s mechanizmom Financial Fair Play. Katar (sponzorom PSG je Oryx Qatar Sports Investments na čele s Nasserom Ghanim Al-Khelaifim) si teda najskôr vďaka skorumpovanému vedeniu FIFA kúpi hostiteľstvo majstrovstiev sveta 2022. Aby pri prestupe obišli FFP, spravia z Neymara ambasádora šampionátu a zaplatia mu za to okolo 300 miliónov eur. Neymar sa môže sám vykúpiť z Barcelony (tým že zaplatí výkupnú klauzulu), vďaka tomu sa stane voľným hráčom a nič mu nebráni v tom, aby prestúpil do PSG. Tým pádom vlastne PSG za Neymara oficiálne nič nezaplatilo, aj keď sa dostane na vrchol rebríćka najdrahších hráčov histórie, pretože PSG, či už priamo alebo nepriamo, predsa len Neymarovi poskytne 222 miliónov eur na to, aby sa zo svojho kontraktu sám vykúpil. Samozrejme, zatiaľ je to stále iba teória a bližšie informácie sa dozvieme v nasledujúcich dňoch. 


Na druhej strane, s Neymarom sa už po dnešnom tréningu stihol rozlúčiť aj Lionel Messi, ktorý na svoj Instagram zavesil krátku montáž spoločných chvíl s Brazílskou superhviezdou. Na letisku sa už mal vyjadriť aj Neymarov agent, ktorý len potvrdil to, čo brazílske médiá spustili pred približne dvomi týždňami. Neymar bude konečne vo svojom novom klube najväčšou hviezdou a určite si bude užívať aj kráľovský plat, ktorý niektoré médiá odhadujú na viac než 600-tisíc eur týždenne. Jedna éra legendárneho tria sa teda skončila, ale ak Barcelona urobí rozumné nákupy, môže prísť ešte smrteľnejší útočný trojzáprah. A pokojne sa môže stať, že Neymar bude o rok v drese PSG dvíhať nad hlavu trofej Ligy majstrov.


Anketa:
Rozhodol sa Neymar správne?
Áno
Nie
Áno
49 %
899 Hlasov
Nie
51 %
923 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia