Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2017, 13:40
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Aké je to dostať sa priamo do epicentra techno muziky? DJ Missberry nám porozprávala o tom, čo jej priniesla Ibiza

DJ-ING
Uložiť Uložené

Stovky začínajúcich DJs posielali svoje súťažné sety, ale jej sa podarilo preraziť

DJ Missberry si splnila jeden zo svojich snov a na konci mája odletela na Ibizu reprezentovať Slovensko v medzinárodnej súťaži pre talentované DJs, #BURN Residency. Nemohli sme si nechať ujsť šancu spýtať sa hneď po jej návrate späť na Slovensko, aké to je dostať sa priamo do epicentra skvelej techno muziky a čo všetko na Ibize zažila.

Nedávno si sa vrátila z bootcampu na Ibize. Aký to bol zážitok? 

Týždeň pred odchodom do bootcanpu to bolo pre mňa viac o nervozite, ale ako som už sedela v lietadle do Barcelony, kde som mala prestup, všetka nervozita opadla. Veľmi mi v tom pomohli aj povzbudivé slová od známych aj neznámych na mojej fanpage. Teraz s odstupom času viem, že to bol zážitok na celý život. Odniesla som si odtiaľ priateľstvá, ku ktorým by som za normálnych okolností neprišla, veľa zážitkov a mala som možnosť stretnúť sa so známymi ľuďmi.

Aké je to dostať sa priamo do epicentra techno muziky? DJ Missberry nám porozprávala o tom, čo jej priniesla Ibiza
Zdroj: BURN Residency

V súťaži si sa stretla s dvadsaťpäťkou ďalších DJs zo všetkých kútov sveta. Akí boli a aká panovala atmosféra?

Na hotel som dorazila večer, kde ma pri podpisovaní papierov „prepadla“ skupina cca 8 DJs, ktorí prišli skôr. Bolo to strašne milé, hneď na mňa vyštartovali s otázkami kto som, odkiaľ som atď. Vôbec som necítila konkurenciu. Medzi nimi bola už aj moja úžasná spolubývajúca, ktorá bola pre mňa ďalším milým prekvapením. Ostatných ľudí som stretla až druhý deň na raňajkách a na prvom oficiálnom stretnutí. Zo začiatku to bolo zvláštne vidieť všetkých DJs pokope, už prišli aj obavy a strach ale postupne ako sme sa začali zoznamovať, všetko to negatívne išlo bokom. Keď prišli na rad dni hrania, všetci sme si fandili, tancovali, tlieskali a to už bola skvelá atmosféra. Po minulé roky trvalo prvé kolo týždeň, teraz to boli v podstate len 4 dni zaplnené programom od rána do večera. Preto mi je trošku ľúto, že pri tom nabitom programe som sa nestihla s niektorými ľuďmi viac spoznať. Každopádne ma teší, že sme zostali v kontakte.

O aký najlepší moment zo súťaže by si sa s nami chcela podeliť? Zažila si niečo, o čom budeš navždy rozprávať kamarátom?

Jednoznačne to bol moment počas môjho hrania pred porotou, keď si hlavný mentor prišiel osobne pozrieť názvy dvoch trackov lebo ich nemohol nájsť cez shazam a potom mi povedal, že to bolo „perfect“. Vtedy som bola nervózna, lebo som nevedela, prečo práve mne stojí za chrbtom. Ďalší úžasný moment, keď mi po hraní ešte cez pult prišiel pobozkať ruky spolusúťažiaci DJ z Brazílie za to, čo som zahrala. Bol to pre mňa silný moment.

Aké je to dostať sa priamo do epicentra techno muziky? DJ Missberry nám porozprávala o tom, čo jej priniesla Ibiza
Zdroj: BURN Residency

Ako sa ti páčili mentori? Padol ti nejaký z nich obzvlášť do oka?

Neviem ako to hlavný mentor súťaže Philipp Straub robí, ale aj keď sa v podstate stále usmieva, vzbudzuje pri tom veľký rešpekt a to mi je sympatické.

Je nejaká pesnička alebo mix, ktorý ti bude BURN Residency pripomínať?

Určite to budú tracky, ktoré som tam hrala. Zvláštne ale je, že asi týždeň pred bootcampom som počúvala dokola jeden track, pre mňa veľmi ukľudňujúci, v deepovej verzii. Tam ho zahrala DJka z Litvy v techno verzii. Ten mi už bude vždy pripomínať BURN Residency.

Čo si si z BURN Residency odniesla? Prišiel počas tvojho pobytu na Ibize nejaký zlomový moment alebo impulz skúsiť niečo inak?

Aj keď som sa nedostala do ďalšieho kola, to, prečo som tam išla, som si splnila. A to po technickej a hudobnej stránke, za ktoré som dostala veľmi pozitívny feedback od hlavného mentora. 

Aké je to dostať sa priamo do epicentra techno muziky? DJ Missberry nám porozprávala o tom, čo jej priniesla Ibiza
Zdroj: BURN Residency

S odstupom niekoľkých týždňov po návrate, dokážeš povedať aké tri veci či vlastnosti môžu byť v BURN Residency zásadné?

Samozrejme dobrý výber hudby a technické zručnosti v mixovaní, byť si sebaistý a zároveň byť kolegiálny – tímový hráč, ale hlavne byť sám sebou.

Prečo by si odporučila ostatným začínajúcim DJs prihlásiť sa do súťaže?

Pretože je to veľká príležitosť posunúť sa ďalej a spoznať veľa zaujímavých ľudí. Nič tým nestratia, môžu len získať. Nikdy neviete, kto si vás všimne a s kým sa spoznáte.

Aké je to dostať sa priamo do epicentra techno muziky? DJ Missberry nám porozprávala o tom, čo jej priniesla Ibiza
Zdroj: BURN Residency

A nakoniec, podeľ sa s nami, na čom teraz pracuješ alebo kde ťa v najbližšej dobe bude možné vidieť za mixami?

Okrem hraní, ktoré ma čakajú na domácej pôde, sa veľmi teším na open-air pri hlavnom meste Estónska, kde budem hrať už 22. 06. 2017. A v septembri, ako každý rok, ideme na dovolenku na Ibizu, kde sa dúfam stretnem už s poslednými tromi finalistami.

Domov
Zdieľať
Diskusia