Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2017, 20:39
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Touch ID v displeji iPhonu 8 alebo okuliare s rozšírenou realitou. Applu zrejme unikli plány na mesiace dopredu

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Toto vyzerá zaujímavo.

Posledné dni internet zaplavilo množstvo čerstvých únikov, ktoré súvisia s netrpezlivo očakávanou osmičkou od kalifornského jabĺčka. Niektoré vyzerali dôveryhodne, niektoré nedôveryhodne, iné si zase protirečili a našli sa aj také, ktoré zaujali celkom slušnú pozornosť.

Na webe Reddit sa totiž objavila rozbehnutá diskusia, kde mal vraj veľmi dobre informovaný zdroj poskytovať odpovede na zvedavé otázky návštevníkov. A témou nebol iba iPhone 8.

S najväčšou pravdepodobnosťou ide o niekoho z ázijskej fabriky jedného z dodávateľov spoločnosti Apple, ktorý z úplne pochopiteľných dôvodov neodhalil svoju skutočnú identitu. Dotyčný neovláda príliš dobre anglický jazyk a zároveň tvrdil, že nevie o úplne všetkom, čo jabĺčko v blízkej budúcnosti predstaví.

Vďaka prístupu do dodávateľského reťazca amerického výrobcu získal cenné detaily ako o nadchádzajúcej generácii iOS smartfónu, tak aj o dlhšie špekulovaných smart okuliaroch či taktiež očakávanom štýlovom reproduktore s integrovaným virtuálnym asistentom Siri, ktorý bude mať premiéru počas nadchádzajúceho podujatia WWDC 2017. Odhalené informácie sa týkajú plánov až na 12 mesiacov dopredu.

Touch ID v displeji

iPhone 8 by mal dostať viac-menej ten istý dizajn, akým disponuje súčasná generácia iPhone 7. Rozdiel si všimneme najmä v konštrukčnom prevedení, pretože ubudne z rámikov, z hliníku a pribudne väčší zobrazovací panel vrátane rozmernejšieho ochranného skla.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Sklo by ale malo pokrývať aj zadnú stranu tela mobilného telefónu, z čoho automaticky vyplýva, že sa Apple vráti k už pomaličky zabudnutému štýlu slávneho iPhonu 4. Taktiež vieme, že Touch ID, čiže biometrický senzor tentokrát nenájdeme pod displejom, ale priamo v ňom. Pokiaľ sa niečo také stane realitou, pôjde o jednu z najzásadnejších inovácií v mobilnom priemysle za posledné roky.

Touch ID v displeji iPhonu 8 alebo okuliare s rozšírenou realitou. Applu zrejme unikli plány na mesiace dopredu
Zdroj: Benjamin Geskin / iDropNews

Spoločnosť Qualcomm ukázala podobne fungujúce technologické riešenie s názvom Sense ID, kde využíva ultrazvuk, ešte začiatkom roka 2016, no ani jeden smartfón z hlavného spotrebiteľského prúdu dodnes neponúka funkcionalitu, ktorá umožňuje čítanie odtlačkov pri fyzickom dotyku jeho používateľa so sklom nad zobrazovacím panelom.

V Apple tak majú jedinečnú príležitosť dokázať, že to so smartfónmi ešte stále nezabudli. Samsung dostane ďalšiu šancu až pri predstavení Galaxy Note8. Otázne už zostáva, či predsa len nastane avizované oneskorenie predstavenia osmičky. Ak áno, juhokórejský gigant môže využiť príležitosť a ukázať do displeja integrovaný biometrický snímač trošku skôr, vďaka čomu získa nemalú konkurenčnú výhodu.

Rozšírená realita

O plánoch s okuliarmi, ktoré rozšíria realitu okolo nás, už niekoľko zmienok padlo. A stalo sa tak aj teraz, pretože zverejnené informácie spomínajú okrem iného i takýto typ nositeľného elektronického zariadenia s diskrétne prevedenou konštrukciou. 

Odporúčané
Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie 14. januára 2024, 9:00

Takzvaný Project Mirrorshades dostal za úlohu vyvinúť a priniesť na pulty obchodov hi-tech inteligentné okuliare, ktoré ozdobia logom nahryznutého jabĺčka, čím si Apple rozšíri súčasné portfólio hardvérových, ale aj softvérových produktov. Príchod novinky by sa dal očakávať niekedy v roku 2018, pričom existuje až 65-percentná pravdepodobnosť, že z projektu nakoniec vôbec nič nebude, píše web Digital Trends. Všetko teda záleží iba od situácie na trhu a progresu konkurenčných výrobcov.

Touch ID v displeji iPhonu 8 alebo okuliare s rozšírenou realitou. Applu zrejme unikli plány na mesiace dopredu
Zdroj: www.macrumors.com
Domov
Zdieľať
Diskusia