Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2017, 12:42
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Kvôli svojmu snu predal skoro celý majetok. Sebastian precestoval vyše 70 krajín sveta za viac ako 30 mesiacov

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Cestovať začal so svojou priateľkou, ale ich životné cesty sa po niekoľkých mesiacoch rozišli, tak prešiel mnoho krajín úplne sám.

Na Instagrame je mnoho cestovateľských profilov, ktoré ľudia sledujú práve kvôli nádherným, dych vyrážajúcim postom. Mnohokrát sa zastavíme  na fotke, ktorá má v sebe aj bez filtrov silný náboj.   

Nemecký cestovateľ  Sebastian sa pred viac ako 30 mesiacmi vydal na cestu okolo sveta a doteraz prešiel okolo 70 krajín.  Pod menom prussiansglory si na Instagrame našiel obdivovateľov z rôznych kútov planéty a denne prispieva na svoj IG obrázkami, ktoré repostujú desiatky ďalších profilov. Doteraz si nazbieral už viac ako 16-tisíc sledovateľov a záujem o jeho osobu stále rastie. Cestovať začal so svojou priateľkou, ale ich životné cesty sa po niekoľkých mesiacoch rozišli, tak prešiel mnoho krajín úplne sám.

Ako si na cestu zarobil? Päť rokov intenzívne šetril, na to aby si splnil sen. Pred začiatkom cesty predal celý svoj majetok, od auta, nábytku až po kuchynský nôž. Na cestách sa snažil byť sporivý, aby videl toho čo najviac.

Nebezpečne sa vraj necítil skoro nikde. Za celých 30 mesiacov ho vraj nikto neokradol a tvrdí, že ak je človek ostražitý a vie, ako sa má správať, ľahko sa vyhne nepríjemným situáciám. Samozrejme, treba aj kúsok šťastia. Najlepšie sa cítil v Japonsku, ktoré sa podľa neho javí veľmi čisto, bezpečne a ľudia sú tam neuveriteľne nápomocní. Najsilnejší pocit zadosťučinenia mal vraj, keď zdolal kanadské Rocky Mountains a v budúcnosti by chcel vidieť ešte hory Islandu a národne parky, ako napríklad Torres del Paine v Chile. Stále je veľa miest na planéte, ktoré ešte nevidel, avšak nemá už také nutkanie okamžite tieto krajiny navštíviť.  Tvrdí, že ak je človek otvorený, spozná počas ciest veľa ľudí či už domácich alebo iných turistov. Osobne preferuje zdieľať jeho skúsenosti a zážitky s priateľmi a známymi. Veľkú hodnotu pre neho majú miesta, kde sa stretol so svojimi blízkymi, ktorí ho počas ciest navštevovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia