Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2017 o 15:19
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

10 rokov kreslil v Skicári, keďže nevie používať Photoshop. Ilustrovať vlastnú knihu nie je v primitívnom programe žiaden problém

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Určite by sa to za tých desať rokov stihol naučiť.

Jeho schopnosti ovládnia Photoshopu vôbec nepresahujú znalosti, ako samotný program zapnúť, no vynašiel sa inou cestou a ešte si pritom aj získal popularitu a obdiv na internete. Pat Hines pracuje ako jeden z recepčných v nemocnici a často ťahá nočné. Vtedy však toľko chorých a zranených ľudí neprichádza, čo znamená, že Pat má plno času venovať sa svojmu druhému projektu. Už niekoľko rokov má napísanú knihu, no treba ju aj ilustrovať, no aj túto časť chce zvládnuť sám. Keďže Photoshop neovláda a ani ho veľmi neláka sa ho učiť, miesto toho sa rozhodol, že všetko spraví v programe Microsoft Paint, na slovenských verziách tiež známy ako Skicár.

Už po pár chvíľach snahy však usúdil, že to bude beh na dlhé trate, no to ho vôbec neodradilo. Celkovo mu tvorba ôsmich kresieb a obálky knihy zabrala absurdných desať rokov, no aspoň tak zabil nudu v nemocnici. Pat priznáva, že sa takáto kresba stala aj jeho hobby. Čo je však najprekvapujúcejšie, Patove diela vyrobené pomocou Skicáru sú prekvapivo veľmi dobré, čo dokazuje, že pri dostatočnej trpezlivosti sa dá krásne dielo vykúzliť aj z tohto programu. Spisovateľovu knižku nájdeš na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia