Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2017, 12:02
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Hodnota Bitcoinu láme rekordy. Rast ceny populárnej digitálnej meny podľa investorov ešte len začína

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Niekto si asi dobre zarobí.

Situácia, ktorej by pred piatimi alebo šiestimi rokmi veril asi len málokto, je dnes úplne bežnou realitou. Rast ceny Bitcoinu začal posledné dni naberať na obrátkach, vďaka čomu populárna kryptomena po prvýkrát vôbec pokorila hodnotu 1 700 eur za jeden digitálny kus. Investori ale tvrdia, že pri tej rast ani zďaleka neskončí. Čo sa teda dá ešte očakávať?

V neďalekej budúcnosti by jej cena vraj mohla vyskočiť až na štyri tisícky. Zázrak podľa dostupných informácií nastane niekedy v rozpätí 8 až 14 mesiacov, čiže plus mínus jeden rok, píše web CNBC, pričom cituje sebavedomých investorov. Tí však zároveň počítajú aj s menším poklesom, no z dlhodobého časového horizontu nehrozí nič katastrofické.

Citeľný nárast ceny Bitcoinu odštartoval začiatkom mája, no už koncom apríla si viaceré média všimli, že sa blíži niečo veľké. A za všetkým môže okrem ďalších faktorov stáť čoraz viac spomínaná integrácia so širokou verejnosťou, vďaka ktorej by sa táto internetová mena stala dôležitou súčasťou našich každodenných životov. Prvé krajiny, kde sa niečo také zrejme stane, bude Japonsko, Rusko alebo dokonca taká India.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Japonsko totiž už stihlo známu kryptomenu legalizovať, čím jej v podstate dalo zelenú, takže ju miestni vedia použiť ako normálne platidlo v bežnom obchode, napríklad za spotrebnú elektroniku. Samotné transakcie tam budú prebiehať prostredníctvom inteligentného mobilného telefónu so špeciálnou aplikáciou, ktorý pri platení za tovar alebo služby iba fyzicky priložia k pripravenému platobnému terminálu.

Domov
Zdieľať
Diskusia