Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. marca 2017, 16:27
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Austrália neexistuje, vymysleli si ju Briti, aby zakryli genocídu vlastných obyvateľov. Najväčšia konšpiračná teória rozčertila ľudí na internete

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Briti to mali s Austráliou výborne premyslené.

V dnešnej dobe sa človeku len rozum zastavuje pri pohľade na to, ako rýchlo sa po internete dokážu šíriť dezinformácie, polopravdy a kompletne vymyslené správy. Najhoršie na celej situácii je to, že ľudia sú im schopní uveriť bez toho, aby si overili zdroj či prezreli ďalšie weby a uistili sa, že správu zverejnili médiá po celom svete a je založená na faktoch. Najnovším prírastkom a skvelým ukazovateľom toho, že veľká časť svetového obyvateľstva je neuveriteľne naivná, sa stal obyčajným príspevok na Facebooku od mladej slečny žijúcej vo Švédsku Shelley Floryd. Slečna sa na svojom Facebooku v niekoľkých odsekoch rozpísala o tom, ako slepo veríme tomu, čo nám podsúvajú Briti. Shelley tvrdí, že Austrália neexistuje a ani nikdy neexistovala a Briti si ju vymysleli, aby toto neexistujúce miesto mohli využiť ako zámienku na masovú genocídu svojich zločincov a kriminálnikov. Určite si z hodín dejepisu pamätáš, že Austrália započala prevažne ako kolónia britských väzňov, ale to podľa Shelley nie je pravda.

Ani v súčasnosti si obyvatelia Austrálie neuvedomujú, že nežijú na vlastnom kontinente a celý čas ich Briti klamali. Všetci tvoji austrálski kamaráti sú vymyslení, vydáva sa za nich niekto iný a namočení do najväčšej konšpiračnej teórie všetkých čias sú samozrejme aj piloti, ktorí sa dnes starajú o to, aby si cestujúci mysleli, že pristávajú v Austrálii. Už na prvý pohľad musí byť každému kriticky zmýšľajúcemu človeku jasné, že Shelley si z celého internetu chce zrejme dobre vystreliť a svoju teóriu ani neberie vážne a len sa snaží pôsobiť seriózne, čo však očividne nepochopili desaťtisíce užívateľov internetu. Jej príspevok už bol zdieľaný viac než 22-tisíc ľuďmi a ak odoberieme časť užívateľov, ktorí sa na ňom len chceli pobaviť, stále nám zostáva alarmujúce množstvo ľudí veriacich tomu, že žiadna Austrália neexistuje. Mnohí Austrálčania sa pod príspevkom začali do Shelley navážať a všemožne sa svetu snažia dokázať, že ich kontinent je skutočný a Briti si ho len nevymysleli. A čo teraz robí Shelley? Pravdepodobne sa dobre zabáva na tom, ako desaťtisíce ľudí naletia akejkoľvek hlúposti.

Austrália neexistuje, vymysleli si ju Briti, aby zakryli genocídu vlastných obyvateľov. Najväčšia konšpiračná teória rozčertila ľudí na internete
Zdroj: Shelley Floryd
Domov
Zdieľať
Diskusia