Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. apríla 2017, 16:57
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

S týmto detským štýlom to snáď nemyslíte vážne: Výber najhorších slovenských pokusov o rap

HUDBA
Uložiť Uložené

Po piatich mesiacoch sme tu s vašou aj našou obľúbenou rubrikou opäť a už tradične sa pozrieme na desiatku zlých slovenských tryhard raperov.

Prišla jar a s ňou žiaľ aj množstvo zlého domáceho rapu. To však nie je nič zvláštne ani prekvapujúce, keďže štatistiky hovoria, že v každej obci sa nachádzajú aspoň dvaja neschopní chalani, z ktorých si jeden myslí, že vie rapovať a druhý, že je jeho dvorný hudobný producent. Keď som sa snažil túto problematiku podrobnejšie analyzovať, prišiel som na to, že kameňom úrazu je v tomto prípade okolie, ktoré nie je schopné svojim kamarátom, či rodinným príslušníkom povedať, aby sa radšej viac venovali škole alebo vlastne hocičomu inému. No a prečo z teba nikdy úspešný raper nebude sme si už raz zrhnuli, takže sa prípadne budeme v nasledujúcich riadkoch opierať aj o tento článok.

Vitajte teda pri ďalšom pokračovaní obľúbenej série - S týmto detským štýlom to snáď nemyslíte vážne. Už tradične sme pre vás veľmi ochotne prebádali aj tie najtemnejšie zákutia youtubu a prinášame vám desiatku trestuhodných pokusov o skladby, za ktoré by si však autori zaslúžili minimálne verejnoprospešné práce. Hovorí sa síce, že aj zlá reklama je reklama, no v tomto prípade tomu tak skutočne nie je a baví sa na vás doslova celé Slovensko. Asi je potrebné spomenúť, že našim cieľom nie je nižšie uvedených pomýlencov zosmiešňovať, skôr sa snažíme poukazovať na nekvalitu, aby ste sa mali z čoho poučiť. Verím, že sme zachránili už veľa mladých životov, ktoré mali v pláne nechať štúdium a naivne si mysleli, že v rapgame zarobia prvý milión. 

KaYn - Asi je to tak

Začneme zhurta. KaYn síce podľa svojej facebookovej stránky rapuje len 35 dní, no aj napriek tomu už má beat od DJa Premiera. Jeho debutová bommbap pecka Asi je to tak vás vráti v čase do roku 2000 a jej kameňom úrazu je samozrejme okrem výberu hudby a samotného rapu, textu, prejavu, hlasu, rovnakého tempa, nekvalitného zvuku aj videoklip, ktorý vraj ešte nik nedokázal dopozerať ho úplného konca. Pevne verím, že tieto riadky budú autora motivovať a mikrofón vymení za knihu. Alebo hocičo iné. 

Haseki - NPČ RAP (ft. Bastard)

Haseki vám v refréne klame. Alebo je to možno Bastard, tažko povedať, keďže sa v úvode nepredstavili. Ten istý chalan zároveň tvrdí, že robil rep pre sex a v žilách mu koluje kreatín. To budú asi metafory lebo inak mi to vôbec nevychádza. V každom prípade sme zas na úplnom začiatku pri elementárnych chybách, kedy majú chalani pocit, že zjedli Ameriku a nikto im nedokáže povedať, že tomu tak nie je. Ale to nevadí, lebo od toho sme tu predsa my. 

MAJLO - Stále ft. Phil Shadow

Keď spravíš skladbu o tom, ako si sa rozišiel so svojou frajerkou, ktorá ťa podvádzala a doladíš k tomu aj "filmový klip", tak nie si raper ale obyčajný nešťastník. Ale potešíme ťa, takých ako ty sú desiatky. Jasné, sklamanie z lásky bolí každého a poznáme aj rapera, ktorý sa vďaka tomu stal známym a ja mám vážne obavy, že práve to je vaša motivácia. A to ani nejdem hovoriť o tom, že obaja na tom pokuse o spevavý refrén zniete horšie ako Máziková a Laco Lučenič v tej nepodarenej re-make verzii na We Are The World. Celé Slovensko ti drží palce, aby ti to s tou novou vyšlo a nemuseli sme na niečo podobné natrafiť znovu.

Mc Dejvid - Ja vám nedám _ nedovolím

Ešte nie sme ani v polovici a vy už máte pravdepodobne dosť, no MC Dejvid prišiel v roku 2017 na to, že by mohol nahrať remix na skladbu Panda od Desiignera, a to sme nemohli nechať len tak nepovšimnuté. A opäť jeden knižný príklad toho, ako si náhodný človek myslí, že musí celému svetu niečo dokazovať. Aj keď ho vlastne vôbec nikto nepozná, on jebe všetky naše kázne. Alebo možno tušil, že tento jeho vytvor by sa raz mohol objaviť v tomto článku?Veľmi chabý pokus priblížiť sa svojmu piešťanskému vzoru, Dávid.

 

FAITH - Neni Šanca

Tomuto chalanovi sme už zopár riadkov venovali v predošlom dieli, no on sa očividne nepoučil a flowy seká aj naďalej. Tvrdí, že sa v škole neučí a namiesto toho píše texty. To v preklade znamená, že o pár rokov pôjdu jeho spolužiaci na vysokú školu a on si uvedomí, že jedno z najdôležitejších období presedel v zadnej lavici so slúchadlami a zlým beatom v ušiach a písal riadky, za ktoré sa už vlastne aj hanbí. Ževraj má sedem flowov, ja som napočítal necelý jeden. V komentároch nám prosím dajte vedieť, koľko ste napočítali vy.

KEPHO & OSAMEŁÝ VŁK - ODPAD

Malomestský lifestyle, mariška a rep. Žiaľ, niekomu toto stačí a namiesto toho, aby sa s tým pokúsil niečo spraviť sa na tom radšej pokúsi postaviť svoju hudobnú kariéru. Tá však zhorela už v základoch a chalani to snáď veľmi dobre vedia. A nie, názov Odpad sme tejto nahrávke nedali my, ale samotní autori. V tomto prípade ma najviac prekvapili komentáre na youtube, ktoré sú však jasným dôkazom toho, že obaja majú neúprimných kamarátov. 

Ralph Tony - "Sip&Trippin"

Posledný diel detského štýlu sa pravdepodobne nedostal ani do podnikateľských kruhov, odkiaľ pochádza Ralph. Nuž, odradili sme aspoň jeho kolegu Dave Dianta, a tak je momentálne v tejto hre jediným zástupcom, ktorý dokáže rapovať v angličnite. Alebo nedokáže, ale aj napriek tomu to robí. Môj najobľúbenejší moment je v čase 3:40, kedy sa tento už na prvý pohľad veľmi prísny chalan tvári, že pije Bombay z prázdnej fľaše. A viac už snáď ani nie je potrebné dodávať. 

uratheactavist - nedotykaj sa mojho rafa

Ak ste si mysleli, že to už horšie byť nemôže, tak pre vás máme asi dobrú správu, no zároveň dôkaz, že to môže byť minimálne rovnako zlé aj v slovenčine. Aj keď snáď ide len o recesiu, aj nešťastník ako Artem si u nás zaslúži svoje čestné miesto. Snáď jediné, čo tejto skladbe naozaj chýba je vizuál, v ktorom by pravdepodobne použil podobnú choreografiu ako Ralph Tony. Chalani, aj sľúbite, že dáte slovensko-americkú kolaboráciu, tak ja sľubujem, že toto je posledný diel detského štýlu.

GTG BOYZ x MARIEL - TRUESHIT

Ak ešte stále vládzete, tak tu pre vás máme tru šit, ktorý vám pravdepodobne odpáli hlavy. Títo chalani si hovoria zoskupenie zeleného čaju, vôbec im nerobí problém prirovnávať sa k Tupacovi a tvrdia, že mi šukajú babu. Aj tebe. Samozrejme si nejdeme robiť srandu z rečovej vady jedného z autorov, no v tomto prípade ste asi mohli zvoliť trochu iný refrén. Chalani sú mimochodom aj odborníci na módu.

Arogant - Homeboy

O Arogantovi som dnes počul prvý krát a pôvodne som ho sem ani nemal v pláne zaradiť, keďže sa prezentoval ako chutný pseudospevák skladbami o láske, počasí, pohodičke a všetkých týchto pozitívnych veciach. Toto zlatíčko však neostalo svojej prezývke nič dlžné a zrazu je z neho prísny reper, ktorý má množstvo hejterov a pocit, že ich dokáže vyhubiť nadávkami. Takto to až do slovenských rádií veru nedotiahneš.

Tak a konečne sme na konci. Tento článok mal skúžiť hlavne na edukatívne účely a snáď si mnohí začínajúci reperi uvedomili, že bude rozumnejšie investovať čas do niečoho iného. Na záver ešte môžeš zahlasovať v ankete a v komentároch sa s nami pokojne podeľ o tvojich favoritov, ktorých by sme mohli zaradiť do pokračovania. Dovidenia! 

Anketa:
Ktorý z týchto pokusov ťa oslovil najviac?
KaYn - Asi je to tak
Haseki - NPČ RAP (ft. Bastard)
MAJLO - Stále ft. Phil Shadow
Mc Dejvid - Ja vám nedám _ nedovolím
FAITH - Neni Šanca
KEPHO & OSAMEŁÝ VŁK - ODPAD
Ralph Tony - Sip&Trippin
uratheactavist - nedotykaj sa mojho rafa
GTG BOYZ x MARIEL - TRUESHIT
Arogant - Homeboy
KaYn - Asi je to tak
6 %
136 Hlasov
Haseki - NPČ RAP (ft. Bastard)
14 %
311 Hlasov
MAJLO - Stále ft. Phil Shadow
4 %
93 Hlasov
Mc Dejvid - Ja vám nedám _ nedovolím
5 %
112 Hlasov
FAITH - Neni Šanca
5 %
122 Hlasov
KEPHO & OSAMEŁÝ VŁK - ODPAD
7 %
169 Hlasov
Ralph Tony - Sip&Trippin
14 %
329 Hlasov
uratheactavist - nedotykaj sa mojho rafa
9 %
209 Hlasov
GTG BOYZ x MARIEL - TRUESHIT
6 %
141 Hlasov
Arogant - Homeboy
29 %
648 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia