Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2017, 14:23
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Nebaví ťa vytrubovanie v Bratislave kvôli značkám z východu? Bratislavčanom sa v súčasnosti môžeš oficiálne stať bez väčších komplikácií

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Riešenie mnohých problémov s pobytom v Bratislave.

Každý rok sa do Bratislavy prisťahujú tisíce ľudí z iných regiónov Slovenska, aby v našom hlavnom meste začali študovať, ale najmä pracovať. Medzi Bratislavčanmi a ľuďmi zo stredného a hlavne východného Slovenska potom vznikajú trenice a ak si so sebou z druhého konca republiky privezieš napríklad aj automobil, pokojne sa ti môže stať, že si ho na druhý deň ráno nájdeš mierne poškodený. Je verejným tajomstvom, že mnohým Bratislavčanom lezú ľudia z východu na nervy, pretože si myslia, že im kradnú prácu a využívajú potenciál nášho hlavného mesta, a tak sa v mnohých prípadoch práve východniari snažia asimilovať a získať napríklad trvalý pobyt. Nikto by predsa nechcel zažívať arogantných Bratislavčanov, ktorí ťa kvôli značkám na tvojom aute prakticky ignorujú a ak si ťa aj všimnú, potom ťa vytrúbia, aby ti dali pocítiť, že medzi nich nepatríš.

Nebaví ťa vytrubovanie v Bratislave kvôli značkám z východu? Bratislavčanom sa v súčasnosti môžeš oficiálne stať bez väčších komplikácií
Zdroj: Wikimedia Commons

Pre ľudí z iných častí Slovenska žijúcich v Bratislave však nie sú značky na autách jediným problémom. Predstav si, že si v Bratislave nájdeš skvelý nájom, lenže majiteľ bytu či domu nesúhlasí s tým, aby si šiel na úrad a nechal si na prenajatej adrese zapísať trvalý pobyt. Kvôli tomu nemáš prístup ku školám v meste, zabudnúť môžeš aj na zmenu obvodného lekára a to radšej ani nespomíname problémy s parkovacími miestami. Každá úradná zásielka ti potom príde na pôvodnú adresu v rodičovskom dome a neustále zisťovanie toho, či si neprešvihol nejaký dátum, ti už poriadne lezie na nervy.

Našťastie, aj z východniara sa dnes bez väčších problémov môže stať Bratislavčan, teda aspoň oficiálne. Už stovky ľudí riešili podobné problémy v súvislosti s trvalým pobytom v našom hlavnom meste a keby nebolo služieb od MojPobox.sk, možno by sa radšej presťahovali niekam inam. Na papieri vďaka nim môžeš získať trvalý pobyt na bežnej bratislavskej adrese, pričom v budove dostaneš vlastnú poštovú schránku a ak si potrpíš na prehľadnosť, pokojne si svoje písomnosti môžeš skontrolovať aj na internete. Na konci mesiaca ti potom poštu prepošlú tam, kam budeš potrebovať a keby si ju súrne potreboval vidieť hneď v deň doručenia, stále je k dispozícii skener. Získanie trvalého pobytu v Bratislave otvára pre ľudí, ktorí zanechali svoj život na východnom či strednom Slovensku, nové príležitosti a možnosti, takže ak ťa už prestalo baviť doťahovanie s prenajímateľom a rád by si všetko vyriešil, potom už vieš, na koho sa treba obrátiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia