Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2017, 10:32
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Šéf mu namiesto 196 omylom poslal rovno 19-tisíc eur. Tínedžer ich minul na drogy, Playstation a doprial si aj novú posteľ

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vraj bol v obrovskom pokušení.

Pri posielaní peňazí sa občas stane, že sa človek pomýli v jedinom čísle a odrazu financie neprídu tam, kam by mali a takáto maličká chyba môže spôsobiť ešte oveľa viac nepríjemností. Vedel by o tom rozprávať 19-ročný Karl Smith, ktorý si po dobre odrobenej práci cez víkend našiel na svojom bankovom účte namiesto 196 rovno 19-tisíc eur. Nevedel, čo sa stalo, ale keďže takéto peniaze na účte nenachádzame každý deň, rozhodol sa mlčať a myslel si, že na to nikto nepríde. V skutočnosti chybu urobil jeho zamestnávateľ, keď sa pomýlil pri vpisovaní desatinnej čiarky a odrazu ochudobnil samého seba o skoro 20-tisíc eur. Karl teda stál pred morálnou dilemou a veľmi dlho neváhal, pretože peniaze začal okamžite míňať.

Chlapec mal v minulosti problémy s drogami a svojmu dílerovi stále dlžil niekoľko stoviek eur, takže sa vybral najskôr za ním. Okrem splatenia dlhu si so sebou zobral aj niekoľko nových dávok, zavolal kamarátov a poriadne si s nimi užil večer v drogovom opojení. Keďže mu to nestačilo, domov si zaobstaral nové Playstation, aby mal ako tráviť voľný čas a slušnú čiastku minul aj na nákup novej postele. Bohužiaľ, omyl jeho šéfa bol onedlho objavený a Karl sa odrazu ocitol na súde. Rozsudok padol len teraz a 19-ročný chlapec poputuje na 4 roky za mreže, aj keď sa snažil obhajovať tým, že bol pri pohľade na toľké tisíce v obrovskom pokušení. Na sudcu to však nezapôsobilo.


Domov
Zdieľať
Diskusia