Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2016, 12:18
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dodávka Pepsi v sebe skrývala 17 kíl kokaínu za 800-tisíc eur. Britskí colníci ho objavili zakamuflovaný v bulharskom kamióne

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN
Uložiť Uložené

Ako nepašovať kokaín do Spojeného kráľovstva.

Britským colníkom sa pred pár dňami podaril parádny úlovok. Pri rutinnej kontrole kamiónu prichádzajúceho z trajektu z Holandska sa im podarilo po krátkom skúmaní naraziť nielen na stovky plechoviek Pepsi, ale oveľa zaujímavejší tovar bol ukrytý hlboko pod nimi. Colníci v kamióne objavili až 17 kilogramov kokaínu a jeho šofér zrejme mal čo vysvetľovať, pretože za pašovanie drogy ako kokaín mu hrozí dlhoročný trest odňatia slobody, aj keď bol po prvotnom zadržaní prepustený na kauciu. Podľa zverejnených informácií mal kamión pochádzať z Bulharska a doteraz sa verejnosť nedozvedela odkiaľ dodávka kokaínu pochádzala a kam presne mala smerovať, no s určitosťou vedeli colníci povedať, že všetok kokaín by skončil v britských uliciach, kde sa toho kokaínu v posledných mesiacoch nachádza hromada.

Prevážaný kokaín mal mať hodnotu približne 830-tisíc eur a vyjadrenia britských colníkov hovoria tiež o tom, že išlo o jednu z najúspešnejších protidrogových akcií za poslednú dobu. Ukryť drogu za státisíce eur pod zopár plechovkami Pepsi sa teda pre pašerákov neukázalo byť tým správnym návodom na to, ako ju do Spojeného kráľovstva dostať, ale je celkom možné, že tento zadržaný kamión bol len jeden z mnohých.

Domov
Zdieľať
Diskusia